1η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Β. Αιγαίου- Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης την Δευτέρα 3 Ιουλίου

«1η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Β. Αιγαίου»


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, διοργανώνουν αγώνες στίβου με την επωνυμία «1Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Το πρωινό αγωνιστικό πρόγραμμα που θα αρχίσει στις 10:00 συμπεριλαμβάνει προκριματικούς αγώνες στους δρόμους ταχύτητας, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα που θα αρχίσει στις  18:00 με την επίσημη παρέλαση και την τελετή έναρξης, συμπεριλαμβάνει τους τελικούς όλων των αγωνισμάτων και θα λήξει στις 21:45.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 200 περίπου αθλητές-τριες από 17 συλλόγους   κλασικού αθλητισμού, που ανήκουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα από τα νησιά της  Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Λήμνου και Λέσβου ως εξής:

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ., Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ, Α.Σ. ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ,
Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ, Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ, Π.Ε.Ψ.Α.Σ. Η ΡΙΒΑ,
Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ, ΠΑΝΙΚΑΡΙΑΚΟΣ Α.Σ., Α.Ε. ΛΗΜΝΟΣ, Α.Ο.ΗΦΑΙΣΤΙΑ ΛΗΜΝΟΥ,
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΓΣ, ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΑΛΚΑΙΟΣ ΓΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ,
ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΡΙΩΝ ΓΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΠΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΩΝ: 100μ – 400μ – 800μ – 3000μ – Ύψος – Μήκος – Σφαίρα  – Ακόντιο

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:100μ – 400μ – 800μ– 3000μ βάδην –Ύψος – Μήκος – Σφαίρα – Ακόντιο

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄: 150μ – 600μ – 1000μ – Σφαίρα – Ακόντιο

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄: 150μ – 600μ – 1000μ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄: 60μ – 600μ – Μήκος – Σφαίρα

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄: 60μ – 600μ – Μήκος – Σφαίρα

Μικτή Σκυταλοδρομία 4Χ200μ Β. Αιγαίου όπου θα συμμετάσχουν αθλητές-τριες από τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες.

Θα ισχύσει βαθμολογία ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβει κάθε αθλητής-τρια στο αγώνισμά του και παράλληλα με τους 3 πρώτους νικητές-τριες των αγωνισμάτων,  θα βραβευτούν και οι 3 πρώτοι αθλητικοί σύλλογοι της γενικής βαθμολογίας.

Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος των αθλητών σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα διεξαχθούν και αγωνίσματα για Άτομα με Αναπηρία (Α. με Α.), από συλλόγους και ειδικά σχολεία των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα λάβουν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία όπου θα ξεναγηθούν και θα ψυχαγωγηθούν,  οι φιλοξενούμενοι νεαροί αθλητές-τριες και οι συνοδοί τους.
Μετά το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, στο ξενοδοχείο SILVER BAY, (όπου θα καταλύσουν οι φιλοξενούμενες αθλητικές αποστολές) και ώρα 23:00 θα πραγματοποιηθεί το party των αθλητών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα βραβευτούν ο καλύτερος αθλητής και η καλύτερη αθλήτρια των αγώνων.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Με την ευκαιρία των αγώνων της παραπάνω διοργάνωσης, το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, ανέλαβε την καθολική εκ νέου γραμμογράφηση και την κατά τόπους αποκατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.