Ολοκληρώθηκε "Η μεγάλη γιορτή της εκπαίδευσης" στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (pics)

Ολοκληρώθηκε "Η μεγάλη γιορτή της εκπαίδευσης"


Πραγματοποιήθηκε και φέτος για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά η συλλογική μαθητική γιορτή της Παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2016-17 που διοργάνωσε και συντόνισε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου/Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η συμμετοχή των σχολείων στις εκδηλώσεις πλαισιώνουν την προσπάθεια δικτύωσης και συνεργασίας των σχολείων, το άνοιγμά τους στην κοινωνία, την προστιθέμενη αξία από την επαφή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών από πολλά σχολεία του νησιού μας. Περνάει έμπρακτα και βιωματικά στους εκπαιδευόμενους μαθητές το μήνυμα "Κάνουμε μαζί πολύ περισσότερα" και περνάμε από το "εγώ" στο "εμείς". Για να περάσουν χαρούμενες στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες, για τη διαμόρφωση αξιών και στάσεων ζωής, για τη διαμόρφωση δυναμικού ενεργού πολίτη. Γιατί η αρχή γίνεται πάντα από τη σχολική κοινότητα που θα δώσει την ελπίδα και την ώθηση στα παιδιά.

"Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της εκπαίδευσης, που περιλάμβανε:

παρουσιάσεις σχολικών δραστηριοτήτων στις 1 και 2 Ιουνίου 2017 (πρωί και απόγευμα), με θεατρικά δρώμενα, χορευτικά, χορωδιακά τραγούδια, βίντεο, παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή 25 μαθητικών σχολικών ομάδων από 19 σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) της νήσου Λέσβου και συγκεκριμένα από τα:

Δημοτικό Σχολείο Θερμής, Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρου, Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, Δημοτικό Σχολείο Φίλιας, Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, Δημοτικό Σχολείο Βαρείας, 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, -(1 Ιουνίου 2017)- 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, 8ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Νηπιαγωγείο Μηθύμνης, Νηπιαγωγείο Παρακοίλων, Νηπιαγωγείο Χιδήρων, Δημοτικό Σχολείο Μιστεγνών, Δημοτικό Σχολείο Συκαμιάς, Νηπιαγωγείο Νέων Κυδωνιών -(2 Ιουνίου 2017)

Παραβρέθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών, καθώς και τάξεις από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο.

Πρόκειται για εξαιρετικές δημιουργικές παρουσιάσεις που έκρυβαν μεράκι, φαντασία και αγάπη για την εκπαίδευση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

έκθεση παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με κατασκευές, μακέτες, κολλάζ, αφίσες, ζωγραφιές κ. α. από 16 Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, 13 Σχολικών Μονάδων και συγκεκριμένα από τα: Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής, 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής, Ειδικό Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης,  Νηπιαγωγείο Αγιάσου, Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής, Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, Δημοτικό Σχολείο Φίλιας.    
  
Πραγματικά αριστουργήματα από τα χεράκια των παιδιών με το μοναδικό παιδικό τρόπο σκέψης.

έκθεση με θέμα: "ΚΟΜΙΚ- Το χιούμορ στη ζωή μας", 'όπου συμμετείχαν 270 μαθητές από 20 σχολικές μονάδες και 30 εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα σχολεία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων, Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών, Δημοτικό Σχολείο Συκαμιάς, Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών, Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρου, Νηπιαγωγείο Νέων Κυδωνιών, Νηπιαγωγείο Χιδήρων, Νηπιαγωγείο Ερεσσού, 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Επίσης, στην έκθεση κόμικς με πρόταση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) υπήρχε συμμετοχή των παιδιών προσφύγων που παρακολουθούν τις τάξεις των οργανώσεων "Save the children' και των "Παιδικών χωριών SOS" του Κέντρου Φιλοξενίας Δήμου Λέσβου ¨Καρά Τεπέ" στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος "Μπορούμε μαζί".

Οι μαθητές δημιουργήσουν ιστορίες φανταστικές ή πραγματικές και τις εξέφρασαν με πνευματώδη αστεϊσμό και εύθυμη διάθεση, ερχόμενοι σε επαφή με την αναφερόμενη ως ένατη τέχνη ή ως εικοναφήγηση. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές πήραν έπαινο συμμετοχής στην λήξη της εκδήλωσης, παρουσία των στελεχών της εκπαίδευσης.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη νεοσύστατη διαπολιτισμική χορωδία ενηλίκων του  Mosaik "Cantaλαλούν", στην οποία συμμετέχουν ως επί το πλείστον εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και κινήθηκε "στη θεματική του χιούμορ". Τα τραγούδια της χορωδίας επιλέχτηκαν ειδικά για την εκδήλωση, συνδεόμενα με την έκθεση του "Κόμικ-Το χιούμορ στη ζωή μας". Με τη σπιρτάδα των στίχων τους και με τον κεφάτο, παραστατικό τρόπο παρουσίασής τους ξεσήκωσαν παιδιά και μεγάλους που βρίσκονταν στο κοινό του Δημοτικού Θεάτρου. Το συντονισμό της χορωδίας και του οργανικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί μουσικής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Μαρίζα Βαμβουκλή και κ. Χριστίνα Κατσαμάτσα. Η χορωδία λειτουργούσε και προετοιμάστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με πρόταση της Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Ακολούθησε η απονομή επαίνων στους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην Έκθεση με θέμα: "ΚΟΜΙΚ-ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ" καθώς, και στις σχολικές μονάδες της Λέσβου που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση "Let΄s do it". Αξίζει να σημειωθεί ότι στην "Εθελοντική Δράση- Let's do it" το σχολικό έτος 2016-17 συμμετείχαν 1350 μαθητές και 155 εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) της Λέσβου.

Επίσης, έπαινο συμμετοχής πήραν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Χάλικα και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας: "Φωτογραφίζοντας τον Τόπο μου" που διοργάνωσαν το ΚΠΕ Ευεργέτουλα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης/Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η μετακίνηση των σχολικών ομάδων των σχολείων έγινε με λεωφορεία που διέθεσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ευεργέτουλα και η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λέσβου. Επίσης, το Δημοτικό Θέατρο παραχωρήθηκε από το Δήμο Λέσβου και το προσωπικό του θεάτρου υποστήριξε την εκδήλωση στο φωτισμό και τον ήχο.

Τη διοργάνωση και το συντονισμό είχε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κ. Μαρία Τζουρά.  


Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατερίνα Στρατάκη-Συβρή συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν τις Εκδηλώσεις Παρουσίασης Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους εύχεται Καλό Καλοκαίρι!