Πίστωση στους λογαριασμούς ρεύματος στις περιοχές με μονάδες ΑΠΕ-Πολλοί δικαιούχοι και στην Μυτιλήνη

Ποσό ύψους 17,6 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί άμεσα στους λογαριασμούς 376.000 οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές όπου λειτουργούν μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Πρόκειται για το ειδικό τέλος 1% επί του τζίρου των μονάδων ΑΠΕ που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τις συγκεκριμένες περιοχές και το ποσό αυτό, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καλύπτει την περίοδο 2010-2014.

Στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) έχει αναρτηθεί ειδική εφαρμογή για την αναζήτηση των δικαιούχων αριθμών παροχής, όπως επίσης και πίνακες των δικαιούχων ανά Δημοτική/Τοπική Κοινότητα.

Δικαιούχοι, όπως διευκρινίζεται, είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές που είχαν ενεργή σύνδεση στις 9/8/2016. Στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού, δεν θα αποδοθεί, αλλά παραμένει για να πιστωθεί σε επόμενο επιμερισμό.

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου και στον Δήμο Πειραιά, όπου το πλήθος των δικαιούχων είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το συνολικό ποσό που τους αντιστοιχεί.

Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, η πίστωση των ποσών από τον Λειτουργό της Ηλεκτρικής Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και τον ΔΕΔΔΗΕ στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνει τις επόμενες δέκα ημέρες και θα ακολουθήσει η απόδοση των ποσών μέσω του πρώτου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή.

Η σχετική εγγραφή του ποσού γίνεται με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ που λειτουργούν στην περιοχή σας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ