Την συμπαράσταση του στον Λεσβιακό λαό που επληγει από τον σεισμό εκφράζει ο οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εκφράζει «προς όλο το λαό της Λέσβου, τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς αυτόν» για τις επιπτώσεις από τη ισχυρή σεισμική δόνηση της 12ης Ιουνίου. Και τον διαβεβαιώνει «για τις προσευχές όλων μας εδώ στο Φανάρι, ο Θεός να σας δίνει κουράγιο σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, να επουλώσει τις πληγές, να παρηγορήσει τούς πληγέντες και να φυλάγει το Νησί και όλους τούς κατοίκους του από κάθε παρόμοια συμφορά».

Με τη ίδια του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οικουμενικός πατριάρχης κάνει γνωστό ότι «εξέφρασε εγκαίρως την λύπην και την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας, του Ουκουμενικού Πατριαρχείου, και την προσωπική μας αγωνία στον αγαπητό μας άγιον Μυτιλήνης κ. Ιάκωβον (σ.σ. ο πατριάρχης αναφέρεται στον μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο) γιά τήν συμφορά πού έπληξε πρό ημερών την θεόσωστη Επαρχία του».


Τέλος, και με την ευκαιρία της δήλωσής του, ο κ. Βαρθολομαίος εκφράζει για μια φορά ακόμα τα συγχαρητήριά του στο λαό της Λέσβου για τη στάση του στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό θέμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Και με την ευκαιρία, τούς συγχαίρουμε για την ανθρωπιά πού έδειξαν όλο τον τελευταίο καιρό στούς πρόσφυγες πού θαλασσοπνιγμένοι βρήκαν καταφύγιο καί αγκυροβόλι στή φιλόξενη Λέσβο».