Εφάπαξ οικονομική βοήθεια και ανάληψη του κόστους στέγασης και σίτισης για τους σεισμόπληκτους από τον Δήμο Λέσβου

Ανακοίνωση:


Λόγω δημοσιευμάτων και προς αποφυγή οποιοσδήποτε παρερμηνείας διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Λέσβου, θα προκαταβάλει αποκλειστικά την εφάπαξ οικονομική βοήθεια στους σεισμόπληκτους καθώς και το κόστος στέγασης και σίτισης όλων των σεισμοπαθών που έχουν καταγραφεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία από την επαύριο του σεισμού μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και όχι την αποζημίωση οικοσκευής, ή άλλη αποζημίωση που έχει ανακοινωθεί.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου και Προέδρου του Οργανισμού, Αναστασίας Αντωνέλλη, αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη εκ μέρους του Οργανισμού, εξ ιδίων πόρων, του κόστους στέγασης και σίτισης όλων των σεισμοπαθών που έχουν καταγραφεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία από την επαύριο του σεισμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή έχει στόχο και την προστασία του εισοδήματος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις σεισμόπληκτες περιοχές, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του ποσού από την κυβέρνηση Πολιτεία, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί.