Στην Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε από το Παν. Αιγαίου η Πρώτη Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης Προσωπικού

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οργάνωσε την Πρώτη Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οργάνωσε την Πρώτη Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης Προσωπικού (First International Teaching and Training Staff Week) από 23 έως 26 Μαΐου 2017 στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Το Erasmus+ αποτελεί το πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν συνολικά 27 διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι από 21 Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης 14 χωρών. Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες/ουσες προέρχονταν από τα παρακάτω Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης: University of Tirana (Αλβανία), Catholic University Leuven (Βέλγιο), Institute of Ethnology and Folklore Studies (Βουλγαρία),  Leibniz University of Hannover (Γερμανία), University of Murcia (Ισπανία), ESIC Business and Marketing School (Ισπανία), University of Zagreb (Κροατία), University of Split (Κροατία), Cyprus University of Technology (Κύπρος), Latvian Academy of Culture (Λετονία), Sidi Mohammed Ben Abdellah University (Μαρόκο), Saxion University of Applied Sciences (Ολλανδία), University of Minho (Πορτογαλία), Polytechnic Institute of Castelo Branco (Πορτογαλία), Polytechnic Institute of Lisbon (Πορτογαλία), Polytechnic Institute of Setubal (Πορτογαλία), National University of Political Studies and Public Administration (Ρουμανία), University of Novi Sad (Σερβία), University of Belgrade (Σερβία), Adnan Menderes University (Tουρκία), University of the Afyon Kocatepe (Τουρκία).

Στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Εβδομάδας Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης Προσωπικού πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και ανοικτές στο κοινό παρουσιάσεις των Ιδρυμάτων από τα οποία προέρχονταν οι συμμετέχοντες/ουσες. Ιδιαίτερα ενεργή ήταν η συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ή φοιτητών και φοιτητριών από άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού που αυτό το εξάμηνο βρέθηκαν – στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ - στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες/ουσες δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά προϊόντα του νησιού, και επισκέφτηκαν πολιτιστικά μνημεία και παραδοσιακά χωριά της Λέσβου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λέσβου, την Pernod Ricard Hellas και τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης για την προσφορά δώρων στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες στην 1η Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης Προσωπικού. Θερμές ευχαριστίες απευθύνει, επίσης, στο Μουσείο Ελαιουργικής Βιομηχανίας Αγίας Παρασκευής και στο Λαογραφικό Μουσείο Συκαμιάς για τη φιλοξενία και τη ξενάγηση στους χώρους τους.


Η διοργάνωση δράσεων, όπως η 1η Διεθνής Εβδομάδα Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης Προσωπικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης των διεθνών συνεργασιών του Πανεπιστημίου, που έτσι αφενός προάγει ουσιαστικά και ισχυροποιεί τη διεθνοποίηση των σπουδών του, και αφετέρου προωθεί την εικόνα των νησιών και εν προκειμένω της Μυτιλήνης προς τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, και ενθαρρύνει τις διεθνείς ακαδημαϊκές, φοιτητικές, ακόμη και τουριστικές επισκέψεις στα νησιά του.