Προστασία από τον ήλιο με Apivita

Τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα εφιστά την προσοχή στους κινδύνους που προέρχονται από την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο. 


Σε μια χώρα με 9 μήνες το χρόνο ηλιοφάνεια, είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσουμε εμάς και τα παιδιά μας στη σωστή ηλιοπροστασία και τη χρήση αντηλιακού.

Οι βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες (uv) περιλαμβάνουν: πρόωρη γήρανση, όπως ρυτίδες και πανάδες, καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), βλάβες στην όραση κτλ

Άτομα  με συγκεκριμένες παθήσεις (όπως ερυθηματώδη λύκο και αλλά αυτοάνοσα νοσήματα) αλλά και άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ( αντικαταθλιπτικά, αντιβιοτικά και ρετινοειδή ) πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς οι παραπάνω παράγοντες μπορεί να τους κάνουν εξαιρετικά φωτό ευαίσθητους.

Τι πρέπει να προσέξω στο αντιλιακο μου;

1.  Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό Apivita με δείκτη προστασίας πάνω από spf15 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ακόμα και τις μέρες με συννεφιά.
Τις ημέρες με αυξημένη ηλιοφάνεια θα χρειαστείτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 έως SPF 50.
2.       Βάλτε αρκετό αντηλιακό τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ντυθείτε και/ή βγείτε έξω. 
3.       Ανανεώσετε το αντηλιακό σας τουλάχιστον κάθε 2 ώρες, και ακόμα πιο συχνά αν ίδρωνε για ή κολυμπάτε.
4.       Μην  ξεχνάτε τις ευαίσθητες ζώνες όπως αυτιά, χείλη, λαιμός, χέρια και πόδια.
5.       Χρησιμοποιήστε αντηλιακό και κάτω από τα ρούχα. Σκεφτείτε ότι ένα απλό μπλουζάκι προσφέρει αντηλιακή προστασία ίση με SPF 5-8!!!
6.       Αν μπορείτε περιορίστε την έκθεση σας στον ήλιο από τις 12:00 έως τις 16:00, καθώς τότε η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη. Οι αντανακλάσεις από επιφάνειες όπως η άμμος, το νερό, το τσιμέντο, το χιόνι πολλαπλασιάζουν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
7.       Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και τροφές με αντιοξειδωτική δράση. Αν η διατροφή σας δεν περιέχει επαρκείς ποσότητες από τα παραπάνω μπορείται να χρησιμοποιήσετε ενα συμπλήρωμα διατροφής.

Σας προτείνουμε την σειρά αντιλαϊκών Apivita Suncare οπού αποτελείται από οργανικά και φυσικά φίλτρα όσον αφορά την ακτινοβολία και από φυσικά συστατικά. Ο ελίχρυσος αποτελεί ένα φυτό της Μεσογείου το οποίο χάρη στη συγκέντρωση του σε φαλβονοειδή, κερσετίνη, σεσκιτερπένια προσφέρει στυπτικές αλλά και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Πως να προστατέψουμε τα παιδιά από την ηλιακή ακτινοβολία ;
1. Μην βγάζετε τα νεογέννητα στον ήλιο. Βρέφη άνω των 6 μηνών πρέπει να προστατεύονται με αντηλιακά ειδικά σχεδιασμένα για βρέφη και παιδιά .
2. Περιορίστε την έκθεση των παιδιών στον ήλιο όσο είναι δυνατόν. Χρησιμοποιήστε παιδικά γυαλιά ηλίου με προστασία UVA και UVB. 
3. Φορέστε τους καπέλο ώστε να προστατεύονται το κεφάλι τα αυτιά και ο λαιμός.
Μαύρισμα με ασφάλεια
Το μαύρισμα είναι μια προστατευτική αντίδραση του δέρματος.

Τα μελανοκύτταρα είναι τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική του δέρματος, τη μελανίνη. Η χρωστική αυτή απορροφά την ενέργεια και τη διαχέει με τη μορφή θερμότητας, ενώ δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται από αυτή την αντίδραση. Έτσι, η φυσική χρωστική του δέρματος λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στις ακτές UV. 

Για ασφαλές μαύρισμα, αφήστε την επιδερμίδα σας να συνθέσει τη μελανίνη.

Η έκθεσή σας πρέπει να γίνεται προοδευτικά και αποφεύγοντας τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια (12.00-16.00).

Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα αντηλιακού με υψηλό δείκτη (30 ή 50 SPF), ανάλογα με το φωτότυπό σας.


Για περισσότερα προϊόντα Apivita επισκεφτείτε Hbshop.gr