Συγκλονίζει ο γιος της άτυχης 43χρονης Ελένης από την Βρισα- «Έσκαβα με τα χεριά μου να βρω την μανά μου» (vid)

Τις πληγές της μετρά η Μυτιλήνη μετά τον φονικό σεισμό των 6,1 ρίχτερ, με επίκεντρο 36 χιλιόμετρα, νότια της Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πλωμαρίου, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/06)


Το χωριό Βρίσα ισοπεδώθηκε. Από τα ερείπια του σπιτιού της ανασύρθηκε νεκρή, η 43χρονη Ελένη Βαλελή, μητέρα δύο παιδιών.

Η άτυχη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα. Η ίδια την ώρα του σεισμού προσπάθησε να βγει έξω αλλά δεν τα κατάφερε. Ο σύζυγός της, Γιώργος, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στο σπίτι την ώρα του ισχυρού σεισμού, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο 23χρονος γιος της, ο Σταύρος, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ. Έσκαβε με τα χέρια του προκειμένου να καταφέρει να βρει τη μητέρα του.

«Σηκώθηκε ένα μεγάλο κύμα σκόνης, δεν βλέπαμε μπροστά μας. Μόλις έπεσε η σκόνη είδα όλο το χωριό, ήταν μες το δρόμο πεσμένο, όλα τα σπίτια. Όπως έβλεπα στο βάθος είδα και τον πατέρα μου ανάμεσα στα μπάζα και πήγα και τον έβγαλα», είπε ο 23χρονος στο δελτίο του Alpha.

«Μόλις έβγαλα τον πατέρα μου συνέχισα να ψάχνω για τη μητέρα μου. Κάναμε ότι μπορούσαμε, ανέβηκαν όλοι οι φίλοι μου και βοήθησαν. Σκάβαμε για να τη βρούμε», συνέχισε συγκλονισμένος. «Χτυπούσε το κινητό της και ξέραμε πού είναι. Απλώς τα μπάζα ήταν τόσα πολλά που παρά τον κόσμο που υπήρχε και βοηθούσε, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι γρηγορότερα».

Τη 43χρονη βρήκαν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν στην περιοχή. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Alpha:



Πηγη:  www.newsbomb.gr