Το 4ο Molyvos Urban MTB είχε άρωμα... Ολυμπιάδας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ποδηλατικοί αγώνες του 4ου Molyvos Urban MTB στον Μόλυβο το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου, με τη συμμετοχή άνω των 60 αθλητών από όλη την Ελλάδα και την Τουρκία.


Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης ήταν το LesvosPost.com

Ανάμεσά τους και αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας, μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής Ελλάδας το 2016 Δημήτρης Αντωνιάδης, που είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του 2016, οι οποίοι ανέβασαν αναμφισβήτητα το επίπεδο των αγώνων!

Η γιορτή του ποδηλάτου άρχισε στον Μόλυβο το Σάββατο 3 Ιουνίου του πρωί, στο αλσύλλιο του οικισμού, με τους παιδικούς αγώνες. Οι... λιλιπούτειοι ποδηλάτες χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους έτρεξαν σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές σκορπώντας ενθουσιασμό με την αγάπη τους για το ποδήλατο και αποδεικνύοντας πως το μέλλον της ποδηλασίας στη Λέσβο είναι ευοίωνο.

Στον ίδιο χώρο, το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε και το πρώτο μέρος των αγώνων των ενηλίκων. Στη διαδικασία Eliminations οι αθλητές, ανάλογα με την κατηγορία τους, διαγωνίζονταν ανά τετράδες με στόχο την πρόκριση στους επόμενους γύρους μέχρι τον τελικό. Υψηλές ταχύτητες και αδρεναλίνη στα ύψη ενθουσίασαν τους θεατές, που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 2 και πιο απαιτητικό μέρος του Molyvos Urban MTB. Στον αγώνα Urban οι αθλητές, κατά της διάρκεια πολλών γύρων αντοχής, έπρεπε να περάσουν μέσα από τον οικισμό του Μολύβου: τα ανηφορικά πλακόστρωτα μέχρι το Βυζαντινό φρούριο του οικισμού, διαδέχονταν οι χωμάτινες διαδρομές σε μικρά δασάκια, για να ακολουθήσουν τα κατηφορικά, γραφικά σοκάκια μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Μεγάλος νικητής των αγώνων ήταν ο Δημήτρης Αντωνιάδης. Η συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή και των άλλων αθλητών της Εθνικής ομάδας, ωστόσο, δεν φαίνεται να πτόησαν και τους ντόπιους ποδηλάτες, που πέτυχαν επίσης σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες τους! Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα:www.molyvosmtb.com/results/

Τιμητικές βραβεύσεις σε μια μαγική βραδιά

Το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου οι αθλητές, οι διοργανωτές, οι εθελοντές και όλοι όσοι βρέθηκαν στον Μόλυβο είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια μαγική βραδιά στα μπαρ Πειρατές και Fuga. Κατά τη διάρκειά της, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου βράβευσε τον Δημήτρη Αντωνιάδη για τη συμμετοχή του στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, άλλα και τον Λέσβιο υπεραθλητή Steffen Streich για το ήθος και την προσφορά του στη ποδηλασία και το νησί.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου συνεχάρη τον Φορέα για την πρωτοβουλία και το επίπεδο της διοργάνωσης, δηλώνοντας τη στήριξης της Περιφέρειας στην προοπτική ένταξης των αγώνων και στο επίσημο καλεντάρι Πανελλήνιων ή προκριματικών αγώνων διεθνών διοργανώσεων. Τα συγχαρητήρια και την στήριξη της δήλωσε και η Interamerican, μεγάλος χορηγός των αγώνων, μέσω του εκπροσώπου της κ. Παπουτσάνη Παύλου υπεύθυνου του γραφείου πωλήσεων Interamerican Λέσβου.

Η βραδιά έκλεισε με τις όμορφες μουσικές του συγκροτήματος Efapax.
To 4o Molyvos Urban MTB διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με τη συνεργασία του Lesvos Ride, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με την υποστήριξη – μεταξύ άλλων – της Interamerican ως μεγάλος χορηγός.

Κλείνοντας το διήμερο των αγώνων στην απονομή βράβευσης των νικητών ο Πρόεδρος του Φορέα, Νικόλαος Μόλβαλης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της  διοργάνωσης:

την Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας , το Νομικό πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, το Λιμενικό ταμείο Λέσβου, το Lesvos Ride για την υποστήριξη, την Ομάδα Περιβάλλοντος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, το ΕΚΑΒ και το Χαμόγελο του Παιδιού για τη παρουσία τους με την χορήγηση ενός ασθενοφόρου για τις ανάγκες των αγώνων,  την Ομάδα Διάσωσης Λέσβου για την παρουσία τους και το έργο που παράγουν, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, όλους τους εθελοντές και τα μέλη του Φορέα για την βοήθεια τους, τον Μεγάλο Χορηγό την Interamerican και όλους τους άλλους χορηγούς της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστήριο για την συνεισφορά τους και την παρουσία τους στην διοργάνωση έγινε στον Πατέ Ιωάννη έφορο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την Ορεινή Ποδηλασία, τους κομισάριους Ρήγα Χαράλαμπο και Μαμή Κατερίνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI, τον πρωταθλητή Ελλάδος ορεινής ποδηλασίας 2016Αντωνιάδη Δημήτριο και σε όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας που συμμετείχαν στους αγώνες.  

Το ποδήλατο είναι το μέσον και το μέλλον για μια οικολογική φιλοσοφία που μεταδίδεται μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.   Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, μέσω τέτοιων δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και συγχρόνως στο εγχείρημα που υλοποιεί ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση και προβολή του νησιού ως ένας μοναδικός προορισμός.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδαwww.molyvosmtb.com

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στο link: https://www.flickr.com/photos/theotheraegean/albums/72157681682365104