Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μετασεισμοί- 3,4R σήμερα το πρωί (pic)

Ο σεισμός κατατάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία των 6,3 Ρίχτερ, καθώς είχε το ίδιο επίκεντρο περίπου


Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, με επίκεντρο 33 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης στις 8 και 54 σήμερα το πρωί Δευτέρα 26 Ιουνίου. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή.

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός στις 08:54 το πρωί, είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού, εκεί περίπου που ήταν το επίκεντρο των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί στις 12 Ιουνίου, οπότε κατατάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία.

Από την σημερινή δόνηση δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Τρεις σεισμοί από τις 07.39 μέχρι τις 09.01 στη Μυτιλήνη. Ο μεγαλύτερος σημειώθηκε στις 08.54 με επίκεντρο 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης. Το μέγεθός του, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 3,7 Ρίχτερ με το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα. 7 λεπτά αργότερα, είχαμε ακόμα ένα σεισμό 2,7 ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης. Στις 07.39 σημειώθηκε σεισμός 2,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας η σεισμική δόνηση δεν εμπνέει ανησυχία, αποτελεί μέρος της ακολουθίας του μεγάλου σεισμού της Λέσβου των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 12 Ιουνίου. «Τέτοιους σεισμούς τους περιμένουμε και δεν εμπνέουν την παραμικρή ανησυχία» είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Ευθύμιος Λέκκας.

Το LesvosPost παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σας ενημερώνει άμεσα για όποια νεώτερη πληροφορία με διαρκή ροή ειδήσεων. Σε νεώτερες αναρτήσεις περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Η ενημέρωση από το LesvosPost σε όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας γίνεται με ταχύτητα, πληρότητα και εγκυρότητα, με στόχο την αξιόπιστη μετάδοση πληροφοριών στους χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούν τις ειδήσεις για τις Λεσβιακές και διεθνεις εξελίξεις.