Από το 1994 οι Ιεροί ναοί της Λέσβου δεν πληρώνουν νερό

«Καμπανάκι» για τη ΔΕΥΑΛ


Στο χθεσινό ΔΣ της ΔΕΥΑΛ υπήρχαν ως θέματα η έγκριση απολογισμού και ισολογισμού για το έτος 2016. Σύμφωνα με την ίδια την εισήγηση της υπηρεσίας έχουν καταγραφεί έσοδα που έχουν χαρακτήρα του πλασματικού.

 Από την μία πλευρά έχουμε μαζικές αποστολές λογαριασμών με λανθασμένες βεβαιώσεις. Ολόκληρες δημοτικές ενότητες δεν έχουν καταμετρητές και οι «τοπικοί άρχοντες δεν βοηθούν στο να  βρεθεί λύση».

Από την άλλη τα ανεξόφλητα είναι πάνω από 7 εκατ. ευρώ  και σε αυτά ευθύνονται και νομικά πρόσωπα του Δήμου όπως η ΑΔΕΛ που αρνείται να πληρώσει (παρά τις οχλήσεις), όπως και όλοι οι Ιεροί Ναοί που έχουν να πληρώσουν από το 1994. Ο Δήμος Λέσβου ακόμα δεν έχει «κάνει πλήρη παράδοση- παραλαβή των εγκαταστάσεων τόσο σε φυσικό αντικείμενο όσο και στην πραγματική αξία».


Φυσικά, μια τέτοια εισήγηση και η κατάσταση που αποτυπώνεται δεν θα μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε. Αυτή η μη θετική ψήφος μας είναι μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης που ασχολείται με ένα τόσο σημαντικό δημόσιο αγαθό. Καλούμε τη δημοτική αρχή και τους πρόεδρους των κακοπληρωτών άλλων δημοτικών εταιριών να ενσκήψουν άμεσα στο πρόβλημα.

Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος»
Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ