Ένας ‘’μαγικός’’ τόπος στην Αγία Παρασκευή Λέσβου σε ένα παλιό γκιόλι, κατασκευασμένο το 1937 (ΦΩΤΟ)

Στο κέντρο της πανέμορφης Λέσβου:


Στην αγροτική περιοχή "ΑΠΔΟΥΛΙΑ" της Αγίας Παρασκευής, το μεράκι και μόνο, ενός Αγιαπαρασκευώτη φίλου μας, δημιούργησε ενα επισκέψιμο χώρο, μέσα στο λιόφυτο τοπίο, που μόνο αν τον επισκεφθεί κανένας, μπορεί να νοιώσει την μαγεία του!
Αναρίθμητα, ντόπια και εξωτικά, οικόσιτα πουλιά, ελάφια, πόνυ αλογάκια, εριφοειδή, μαύρα γουρουνάκια, ακόμα και, το μακρυνό για μας, λάμα.

Το παλιό γκιόλι, κατασκευασμένο το 1937, όπως μαρτυρεί, η χαραγμένη στα πλευρά του επιγραφή.

Και στο βάθος ο κόλπος της Καλλονής, ο κάμπος των "Μέσσων" αλλά και των Βασιλικών, και στην επιστροφή μας τα "τηγάνια" της Αλυκής Καλλονής, όπως δεν τα έχουμε ξαναδει.

Να μην ξεχάσουμε και το γευστικό κομμάτι της βόλτας μας, με τα υπέροχα τερψιλαρύγγια του μάγειρα, γιατι εδώ, εκτός από τον καφέ και τα αναψυκτικά, μπορείς να δοκιμάσεις, (σε βουνό βρίσκεσαι), διάφορα νοστιμότατα πιάτα κρεατικών. (Αυτό δεν φαίνεται εξαλλου, με λίγη φαντασία, και από την τελευταία φωτογραφία μας;)

Ενας τόπος, με το όνομα "Η ΕΔΕΜ ΤΟΥ ΜΠΕΗ", που πρέπει να επικεφθεί κάθε ντόπιος, αλλά και όλοι οι επισκέπτες της Λέσβου.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, από τον χωματόδρομο, τον ακριβώς απέναντι αυτού που οδηγεί στην "Αγγλική Σκάλα", δίπλα στα θερμοκήπια, στο "ΚΑΝΤΡΙ".

Ενα μεγάλο μπράβο στον δημιουργό του χώρου, τον Χρήστο Γρηγοριάδη, που, όπως όλοι μας, κουβαλάει υπερήφανα και το παρατσούκλι του πατέρα του Γιώργου, αλλά και του πρόσφυγα παππού του: "ΚΙΟΥΛΑΜΠΕΗΣ".

Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!



Κείμενο-Φώτο από fb:  Μιχάλης Λημναίος


Βιντεο : Stratis Makrodoulis