Με πορεία και συγκεντρώσεις τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά εργαζόμενοι, μετανάστες και φορείς στην Λέσβο (Pics)

Για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση χωρίς πολέμους και χωρίς προσφυγιά ζήτησαν χθες δεκάδες εργαζόμενοι και στη Λέσβο, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.


Πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, με την πρώτη να διοργανώνεται από το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου στις 10:30 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης  και την Δεύτερη από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Σαπφούς στις 11:00.

«Στον κόσμο της εκμετάλλευσης, των πολέμου και του ξεριζωμού η απάντηση των εργαζομένων σε όλες τις χώρες είναι μία και αυτή είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας. Τα ολέθρια αποτελέσματα του καπιταλισμού τα βιώνει η Λέσβος, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει χιλιάδες ξεριζωμένοι συνάνθρωποί μας διωγμένοι από τους πολέμους.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενη στη χώρα μας συνεχίζουν να δέχονται μια ασταμάτητη επίθεση χάνοντας κεκτημένα πολλών ετών και πολλών αγώνων. Όλα αυτά έχουν τον ίδιο παρανομαστή, που είναι η πολιτικές της εξαθλίωσης που εφαρμόζουν και η Πρωτομαγιά μας θυμίζει πως με τους αγώνες ανατρέπονται αυτές οι πολιτικές» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΛ Θοδωρής Ασλανίδης.

Παρών στις εκδηλώσεις του ΕΚΛ ήταν και ο Τούρκος συνδικαλιστής από τον κλάδο του μετάλλου Ozan İncedere.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσμένων από τη ναζιστική κατοχή στη Μυτιλήνη στα Τσαμάκια.

Με τη συμμετοχή και προσφύγων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου. «Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα συνεχίζεται και ακόμα και την ημέρα της Πρωτομαγιάς συντάσσονται στο Χίλτον νέα μνημόνια. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι βλέπουν πλέον πως στόχος αυτής της πολιτικής είναι η εξαθλίωσή τους για να γεμίζουν ακόμα περισσότερο τα θησαυροφυλάκια του μεγάλου κεφαλαίου. Ας καταλάβουμε όλοι μας πως πλέον ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά την επιβίωση της εργατικής τάξης» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου Στρατής Παυλής.      


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ηλίας Μαραβάς