«Ναι Μπορούμε»- Ανοιχτή συνάντηση του Π. Ζαφειρίου….. με βάθος τις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Λέσβο (pics,vid)

Την πρώτη ανοιχτή «πολιτική» συνάντηση είχε ο Παναγιώτης Ζαφειριου με γνωστούς και φίλους του.


Μία χαλαρή συνάντηση με φίλους του είχε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου κος Παναγιώτης Ζαφειριου.

Παρόντα ήταν πάνω από 70 άτομα.

Στην συνάντηση όπου συμμετείχαν γνωστοί επιχειρηματίες, πρώην αυτοδιοικητικοι, απλοί πολίτες αλλά και πολλοί νέοι αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Λέσβου αλλά και το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου.

Με το σύνθημα «Ναι Μπορούμε» και με μπροστάρη τον κο Ζαφειριου οι πολίτες που παραβρέθηκαν στην συνάντηση εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την Λέσβο αλλά και την κακή διαχείριση της τωρινής δημοτικής αρχής που αφορούν σε κύρια θέματα της Λέσβου και κυρίως το μεταναστευτικό αλλά και το μείζον θέμα του τουρισμού.

Ο κος Ζαφειριου με φίλους του κατέγραψαν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των κάτοικων της Λέσβου και αναμένεται τους επόμενους μήνες να τοποθετηθεί για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές..

Όπως ειπώθηκε στην συνάντηση ο κος Ζαφειριου σκέφτεται να κατέβει με ένα πλήρη ανεξάρτητο συνδυασμό στις επόμενες δημοτικές εκλογές ώστε η Λέσβος να γίνει και πάλι το επίκεντρο της Ελλάδας όχι για το μεταναστευτικό αλλά για τον Τουρισμό της και τα υπέροχα μέρη της..

Σε αυτόν τον ανεξάρτητο συνδυασμό όπως ακούσαμε θα μετέχουν πολλά επιφανή και μη μελή της κοινωνίας της Λέσβου με έμφαση στους νέους και τους άφθαρτους στο αυτοδιοικητικο κομμάτι.

Η συνάντηση έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της προκυμαίας Μυτιλήνης, με πολιτική συζήτηση και σχεδιασμό για το μέλλον, με φόντο πάντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κος Ζαφειριου στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε :

«Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω, ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι. Γιατί η ευτυχία του συνόλου καθορίζει την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά.

Ξέρω με βεβαιότητα πως η σημερινή κατάσταση αντανακλά την πιο σκοτεινή, την πιο μελανή μας πλευρά.
Ξέρω επίσης πως έχουμε λαμπρές δημιουργικές δυνάμεις. Στόχος μας πρέπει να είναι να γίνουμε οι καλύτεροι που μπορούμε με προσπάθεια, λογική και δουλειά. Δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε. Δεν αρκεί να απογοητευόμαστε. Η ηττοπάθεια δεν μας αξίζει… Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, τίποτα δεν είναι οριστικό. Τα συστήματα, τις διαπραγματεύσεις, τους όρους της ζωής τους διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι». «Η υπερψήφιση αυτή τη φορά, αυτού του ανεξάρτητου συνδυασμού που συνενώνει και τους δημοκράτες και τους πατριώτες είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο όπου διατηρούμε τις ρίζες, τους φίλους και τους συγγενείς μας.»


Όπως ειπώθηκε από τον κο Ζαφειριου η επόμενη «ανοιχτή» συνάντηση θα γίνει  μετά την ψήφιση από την Βουλή του νέου Καλλικράτη.

Τo LesvosPost παραβρέθηκε στην συνάντηση και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα και φωτογραφίες..


-Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Λέσβος;

Σε προεκλογικούς ρυθμούς άρχισαν να κινούνται τα κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών (πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2018), με τους πρώτους υποψηφίους να εκδηλώνουν την πρόθεσή τους για διεκδίκηση των δημαρχιακών θώκων

Το σκηνικό αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όταν θα ανακοινωθούν όλες οι περισσότερες υποψηφιότητες, κομματικές και ανεξάρτητες, ενώ οι πρώτες ζυμώσεις με φόντο τις δημοτικές εκλογές στα κόμματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στον Δήμο Λέσβου αρκετά είναι τα πρόσωπα που προτίθενται να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.