Περιοδεία της K-Gold Temporary Gallery απο την Λέσβο στην Ιταλία

Σύγχρονη τέχνη από τη Λέσβο στην Ιταλία

Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει τη καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ιταλία που θα διαρκέσει απο το Μάιο εως και τον Σεπτέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή 25 καλλιτεχνών.

Η νομαδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης έχει ενεργή και σταθερή δράση στη Λέσβο από την ίδρυσή της το 2014. Λίγες βδομάδες πριν ανακοινώσει τις δράσεις της για τον  Αύγουστο που θα περιλαμβάνουν μια ομαδική έκθεση αλλά και δημόσιο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κέντρο το Μόλυβο και τη Καλλονή, η K-Gold Temporary Gallery ταξιδεύει σε τέσσερις μεγάλες πόλεις (Ρώμη, Τορίνο, Μιλάνο και Βενετία). Εκεί θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με βίντεο, εγκαταστάσεις και περφόρμανς απο Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες.

H επιμέλεια του Italian Summer Tour 2017 είναι του Νικόλα Βαμβουκλή.


ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
15-28 Μαΐου 2017
Θέατρο Studio Uno, Ρώμη

Διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι, οι άνθρωποι ζουν σε ένα φαύλο κύκλο όπου νέες ανάγκες και επιθυμίες αναμένονται διαρκώς να εκπληρωθούν. Ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος συγκεντρώνει 20 έργα βίντεο που ανταποκρίνονται στο θέμα του Φεστιβάλ Labirinto II "εμείς οι νέοι του μέλλοντος". Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε αρχικά στην Αγία Παρασκευή τον Αύγουστο του 2016 με την υποστήριξη του Οργανισμoύ Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEON.

Καλλιτέχνες: Emre Baloglu, Elena Bellantoni, Stéphane Broc, Cat Del Buono, Virginia Garra, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Aurora Kalemi, Γεωργία Λαλέ, Matt Lee, Cole Lu, Ορέστης Μαυρουδής, Mirka Morales, Joas Nebe, Giulia Pellegrini, Βασιλική Στασινάκη, Lucia Schweigert, Shubhangi Singh, Luca Staccioli, Hope Tucker, Dominic Watson

PUTH | GJERGJ BODARI
19-20 Μαΐου 2017
Πλατεία Carlo Emanuele II, Τορίνο

Μετά από δύο χρόνια εργασιών, η ιστορική πλατεία του Τορίνο μετατρέπεται σε ένα αστικό ανοιχτό θέατρο. Το δίκτυο των ιταλικών και διεθνών ανεξάρτητων χώρων NESXT διοργανώνει το Cinema Carlina, ένα δημόσιο πρόγραμμα όπου η σύγχρονη τέχνη συναντά τον κινηματογράφο, τη περφόρμανς και τη μουσική.

Η K-Gold Temporary Gallery επιλέχθηκε να παρουσιάσει το έργο Puth (2016) του Gjergj Bodari (1983, Ζει και εργάζεται στο Αμβούργο) ο οποίος χρησιμοποιεί βίντεο και χορογραφία για να εξετάσει την εγγενή ανάγκη για επικοινωνία μέσω της αποδόμησης κοινωνικά κατασκευασμένων συστημάτων χειρονομιών και χαιρετισμών.


#PIZZA4SEASONS VOL.4 | GIULIO SCALISI
12 Ioυνίου - 9 Ιουλίου 2017
IG: @kgoldtemporarygallery

Mια ετήσια online έκθεση σε τέσσερις πράξεις. Ο λογαριασμός Instagram της Gallery μετατρέπεται σε μια πλατφόρμα που θα διαχειριστούν σε εναλλαγή τέσσερις διεθνείς καλλιτέχνες επιλεγμένοι απο τέσσερις επιμελητές κοινοποιώντας την εικαστική έρευνα τους.

Στο τελευταίο μέρος του πρότζεκτ, ο Billy Zhao προσκαλεί τον Ιταλό καλλιτέχνη Giulio Scalisi (1992, Ζει και εργάζεται στο Μιλάνο). Χρησιμοποιώντας βίντεο και γλυπτά που επαναδιατυπώνουν παιγνιωδώς τις ατομικές μας συζητήσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ο Scalisi θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του online residency τη έρευνά του για μια νέα σειρά έργων.


EXHAUSTED | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
23 Ιουνίου - 10 Σεπτεμβρίου 2017
Il Colorificio, Μιλάνο

Μια διμερής συνεργασία με το Il Colorificio, το project space που ίδρυσαν οι Michele Bertolino, Bernardo Follini και Giulia Gregnanin. Με έδρα σε ένα ανακαινισμένο χρωματοπωλείο, η γκαλερί είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική και επιμελητική πρακτική που εξετάζει την ίδια τη φύση της πραγματικότητας.

Το πρώτο μέρος της ανταλλαγής περιλαμβάνει τη πρώτη ατομική έκθεση στην Ιταλία του Έλληνα εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου (1991, Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες). Το καινούργιο του έργο εξετάζει την έννοια της ταχύτητας μέσα απο τις υποκουλτούρες και σε σχέση με την τοπική γειτονιά του Giambellino. Το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί με μια παρέμβαση του Il Colorificio στη Λέσβο κατά το δεύτερο μισό του 2017.


HAPPY GLAMOROUS VERY NORMAL MALL FEELINGS
Ioύνιος 2017
Περιφέρεια Βένετο

Ιδιωτική δράση με τη συμμετοχή των Alexis Gallo και M Wingren.
Η ακριβής ημερομηνία και τοποθεσία θα ανακοινωθούν.
RSVP: kgoldtemporarygallery@yahoo.com


K-GOLD TEMPORARY GALLERY

Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που ιδρύθηκε το 2014 στη Λέσβο. Εστιάζει στην πολιτιστική παραγωγή συμμετοχικού χαρακτήρα εντός και εκτός νησιού, ενεργοποιώντας εναλλακτικούς χώρους και προσφέροντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και επιμελητές να διευρύνουν την πρακτική τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ