Στην Λέσβο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ- Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για HIV και HIV/AIDS

Στην Λέσβο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ


Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Προβέτζας, συναντήθηκαν σήμερα με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκονται στη Λέσβο στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης του πληθυσμού της χώρας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που στοχεύουν στην έγκαιρη επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τους κινδύνους της HIV λοίμωξης καθώς και τους τρόπους προστασίας από το HIV/AIDS.

Ειδικότερα, κινητή μονάδα ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης για τη χρονική περίοδο έως και τις 6 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00, για διανομή έντυπου και προωθητικού υλικού. Παράλληλα, θα γίνουν στοχευμένες δράσεις και ομιλίες ενημέρωσης στον γενικό πληθυσμό. Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το διάστημα 14 έως 17 Ιουνίου στη Σάμο και 21 έως 28 Ιουνίου στη Χίο.


Η κα. Καλογήρου και ο κ. Προβέτζας ευχαρίστησαν τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ για το έργο τους, επισημαίνοντας τη σημασία της ενημέρωσης για την πρόληψη και προστασία όλων και πρότειναν το προγραμματισμό ανάλογων δράσεων και για το μέλλον.