Ημερίδα στην Παναγιουδα «Παιδικός Διαβήτης- Παχυσαρκία και Αθλητισμός»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Θησέας Παναγιούδας», διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Θησέας Παναγιούδας», διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Παιδικός Διαβήτης- Παχυσαρκία και Αθλητισμός», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΕΔ Παναγιούδας, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 11: 00 π.μ..

Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής, Σύμβουλος Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Δημήτριος Ν. Παπαχρήστου. Την ημερίδα θα προλογίσει ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής –Προπονητής κ. Κωνσταντίνος Καραμανώλης με θέμα: « Αθλητισμός – Διέξοδος ζωής».


Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση για την ταυτότητα της ασθένειας του παιδικού διαβήτη, τα συναισθήματα των παιδιών που πάσχουν από την ασθένεια αυτή, αλλά και των γονιών τους, τη σχέση σύνδεσης μεταξύ του παιδικού διαβήτη και της παχυσαρκίας και το θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός στην υγεία των παιδιών πριν και μετά την εμφάνισή του, καθώς και την αξία της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών που πάσχουν από παιδικό διαβήτη αλλά και των γονέων τους.  Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.