Συνεδρίασε το ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ στην Μυτιλήνη

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο Επιμελητήριο Λέσβου, πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ, καθώς και η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας που έχει συσταθεί από το παραπάνω δίκτυο.


Το ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ, δημιουργήθηκε το 2012 στη Μυτιλήνη, λόγω των μεγάλων επιχειρηματικών προκλήσεων της εποχής μας, υπαγορεύοντας μια συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και προβληματισμών. Μέλη του Δικτύου είναι τα Επιμελητήρια Φθιώτιδας, Πρέβεζας, Λέσβου, Χανίων, Κέρκυρας, το Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, εξειδικεύτηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι στόχοι και δράσεις του Δικτύου για το 2017. Όπως ενδεικτικά η θεσμοθέτηση Ετήσιου Ελληνοκυπριακού Επιχειρηματικού Forum, το οποίο θα συνοδεύεται με B2B συναντήσεις,  η συμμετοχή του Δικτύου στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, η λειτουργία ηλεκτρονικού χώρου προσφοράς και ζήτησης επιχειρηματικών ευκαιριών/ συνεργασιών, μέσα από την υπό κατασκευή ιστοσελίδα του Δικτύου, η προβολή και προώθηση των τοπικών  Αγροδιατροφικών Προϊόντων μέσω κοινών γαστρονομικών εκδηλώσεων, η προώθηση των τουριστικών ροών μεταξύ των περιοχών που εκπροσωπούν τα Επιμελητήρια- Μέλη του Ελληνοκυπριακού Δικτύου, ( π.χ. μέσα από την δημιουργία κοινής εκπτωτικής κάρτας, την ανάπτυξη του Μαθητικού – Θρησκευτικού – Αθλητικού Τουρισμού), καθώς και η προώθηση της ελληνοκυπριακής συνεργασίας στους τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από την λειτουργία ηλεκτρονικού χώρου προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Πριν την συνεδρίαση παραχωρήθηκε Κοινή Συνέντευξη Τύπου από τους κυρίους Μαργαρώνη Ιωάννη, Πρόεδρο του Δικτύου & του Επιμελητηρίου Χανίων, Παπαδόπουλο Ιωάννη, Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης & Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Μυρσινιά Ευάγγελο, Πρόεδρο Επιμελητήριο Λέσβου, Αλέξανδρο Διαμαντάρα , Πρόεδρο Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, και Μάκη Τσιάτσιο, εκπρόσωπου του Επιμελητηρίου Πάφου.


Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης του Δικτύου, ακολούθησε το απόγευμα εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε επίσημα το Δίκτυο, οι προγραμματισμένες για το 2017 δράσεις του, και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην κοινή περιοχή ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ.