Μαθήματα προετοιμασίας γέννησης και ψυχοπροφυλακτικής σε μέλλουσες μητέρες από τις μαίες που εργάζονται στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης

Μία νέα προσπάθεια με εθελοντική προσφορά από τις μαίες που εργάζονται στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα αφορά μαθήματα προετοιμασίας γέννησης και ψυχοπροφυλακτικής σε μέλλουσες μητέρες. 


Η υπηρεσία αυτή ήταν διαθέσιμη στις γυναίκες της Λέσβου και πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμη λειτουργούσε το πολυιατρείο του ΙΚΑ και αργότερα του ΕΟΠΥΥ με όλες τις διαθέσιμες ιατρικές ειδικότητες. 

Αργότερα με την αλλαγή του καθεστώτος και τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, οι υπηρεσίες αυτές καταργήθηκαν, αφού ο νέος θεσμός ειδικά στη Λέσβο ήρθε αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, μεταξύ αυτού η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και λίγο αργότερα η 24ωρη λειτουργία.

Σήμερα η συγκεκριμένη υπηρεσία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΠΕΔΥ Μιχάλη Χατζηγιάννη, αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα περίπου, ενώ ήδη οι μαίες που έχουν και την ευθύνη της αξιόλογης αυτής πρωτοβουλίας, προετοιμάζουν το χώρο που θα υποδεχθεί όσες γυναίκες θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αναφέρει ο Μ. Χατζηγιάννης, ώστε ο χώρος να γίνει όσο το δυνατόν πιο όμορφος και φιλόξενος, χωρίς σχεδόν καθόλου χρήματα. Το τμήμα λειτουργούσε και παλαιότερα πριν διαλύσουν τη Μονάδα μας και οι μαίες αποφάσισαν να το ξεκινήσουν πάλι, αποδεικνύοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τη στενή έννοια του όρου, δεν είναι όλοι ίδιοι. Και πρωτοβουλίες υπάρχουν και διάθεση για προσφορά, αρκεί κάποιος να τους ενθαρρύνει και να επικροτεί το μόχθο τους».

Αναφερόμενη στην προσπάθεια που γίνεται, η μία εκ των τεσσάρων μαιών που συμμετέχει στην όλη προσπάθεια Ευδοξία Συκομυτέλλη, δεν κρύβει την χαρά και την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία του τμήματος.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης