Γεμίσαμε σκουπίδια: Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων της καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, στην απεργιακή κινητοποίηση

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της καθαριότητας, συμβασιούχων και μόνιμων, του Δήμου Λέσβου, στην απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων όλης της χώρας, απέχουν από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συμβασιούχοι, οι οποίοι ανανέωσαν τις συμβάσεις τους για τρίτη φορά στις αρχές του χρόνου, ζητούν την τακτοποίησή τους, με νομοθετική ρύθμιση.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η απουσία των εργαζομένων της καθαριότητας, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής χθες το πρωί στην πόλη μας, αφού όλοι οι κάδοι ήταν γεμάτοι από σκουπίδια στις γειτονιές και στο κέντρο, ενώ επικρατούσε γενικότερα ακαταστασία. Η σημερινή εικόνα κάνει εμφανή την αξία των εργαζομένων της καθαριότητας στην καθημερινότητά μας.

Αναφερόμενος στην επιτυχία της κινητοποίησης, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Αλεξίου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της καθαριότητας στην απεργιακή κινητοποίηση, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή των άδικων αυτών μέτρων.

«Συνεχίζουμε δυναμικά και τις επόμενες ημέρες και ελπίζουμε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Η πληροφόρηση που έχω από την Αθήνα, είναι ότι η παρουσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν ιδιαίτερα δυναμική, ενώ γίνεται προσπάθεια να συναντηθεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον Υπουργό Π. Σκουρλέτη.

Και πορεία..... 

Στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν πορεία χτες με την συμμετοχή του Δημάρχου Λέσβου, λίγο μετά τις 10, εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου στην καθαριότητα που απεργούν για τέταρτη μέρα από την περασμένη Κυριακή.

Συμπαράσταση στους εργαζομένους στην καθαριότητα και τους συμβασιούχους δηλώνουν και οι εργαζόμενοι "με μπλοκάκι" της ΔΕΔΑΠΑΛ.

Με πληροφορίες Εφημερίδα Δημοκράτης