Φορολογικό σεμινάριο στην Μυτιλήνη για τον ΕΦΚΑ και Επιλεγμένα Θέματα εφαρμογής Ε.Λ.Π. / Κ.Φ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης των Μελών και των Λογιστών, το 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών και Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου, διοργανώνουν ημερίδα – σεμινάριο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Π. Κουντουριώτη 71 και ώρα 16.30 με θέματα:

Α) ΕΦΚΑ – το νέο ασφαλιστικό τοπίο, με εισηγητή τον  κ. Νικόλαο Α. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών.
-Υπόχρεοι στην Ασφάλιση: Ελεύθεροι επαγγελματίες προερχόμενοι από τον ΟΑΕΕ, αυτοαπασχολούμενοι προερχόμενοι από το ΕΤΑΑ και από τον ΟΓΑ.
- Ένταξη μισθωτών τ. ΟΓΑ & ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΦΚΑ- Κατηγορίες ασφαλισμένων.
- Μισθωτοί με μπλοκάκι.
- Αμοιβές μελών ΔΣ και διευθυνόντων λοιπά νομικά πρόσωπα.
- Ασφάλιση & εισφορές συνταξιούχων.
-Παράλληλη απασχόληση – ανάλυση με παραδείγματα όλων των περιπτώσεων παράλληλης απασχόλησης.
- Ποσοστά εισφορών & μειώσεις εισφορών.

Β) Επιλεγμένα Θέματα εφαρμογής Ε.Λ.Π. / Κ.Φ.Ε., με εισηγητή τον  κ. Γεώργιο Α. ΚΟΡΟΜΗΛΑ, Λογιστής – Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας λογιστικών & φορολογικών βιβλίων, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών, Μέλος της Επιτροπής για υποστήριξη της εφαρμογής και αξιολόγησης του Ν.4308/2014.
-Προσδιορισμός & φορολογία εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.         
       
-Όλες οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών & νομικών προσώπων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Όλες οι αλλαγές μέχρι σήμερα.

Κόστος συμμετοχής 20€. 

Ο Πρόεδρος του ΠΤ,                                     Ο Πρόεδρος της Ένωσης,
                 

 Μπαρούτης Παναγιώτης.                                    Τατάκης Παναγιώτης.