Επιστολή της ΛΑ.Σ του Δήμου Λέσβου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους

Επιστολή της ΛΑ.Σ του Δήμου Λέσβου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Σας αποστέλλουμε την επιστολή που απευθύναμε προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενταχθεί το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να παρθεί πολιτική απόφαση.

Το θέμα συζητήθηκε και εκδόθηκε απόφαση - ψήφισμα με κάποιες μικρές αλλαγές στο προτεινόμενο από την παράταξή μας ψήφισμα.

Με εκτίμηση,
Νίκη Τσιριγώτη.


Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ήδη γνωρίζετε το Ελεγκτικό Συνέδριο πρόσφατα αποφάσισε ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων (που γίνεται από το τέλος του 2015), παράνομη και η πληρωμή των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει.

Σχετικά με την απόφαση αυτή έχουμε εκδώσει ως παράταξη σχετικό δελτίου τύπου.
Έχουμε την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά όχι μόνο τους 37 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Ζητάμε να εντάξετε το θέμα προς συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και να προτείνουμε ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης να υιοθετηθεί από το σώμα το παρακάτω ψήφισμα – απόφαση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου καταγγέλλει την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει.

Καλούμε την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν.

Να μη ζητηθεί από κανέναν εργαζόμενο να επιστρέψει το παραμικρό ποσό.
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας γυμνές από προσωπικό. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει εδώ και τώρα το προσωπικό.»

Μυτιλήνη 29 Μαΐου 2017

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου


Νίκη Τσιριγώτη