Στην δικαιοσύνη η Αντωνελλη- Ψευδείς οι καταγγελίες για χαλασμένο κρέας-Ξεκίνησε η παράδοση των κρεάτων σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:

Παραλάβαμε την Δευτέρα 22/5 ως Δήμος, από προμήθεια του Υπουργείου Πρόνοιας, την υπόλοιπη ποσότητα που δικαιούμαστε νωπού κρέατος, δηλαδή  2255 κιλά     χοιρινό   κρέας  και 2585 κιλά μοσχαρίσιο κρέας,  του οποίου η διανομή ξεκίνησε αυθημερόν με παράδοση στην Δημοτική ενότητα Ερεσού- Αντίσσης και την Τρίτη 23/5 στην Δημοτική Ενότητα Γέρας.

Η διανομή για τους δικαιούχους του Προγράμματος Μυτιλήνης και Θερμής ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26/5, στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, στον Καρά Τεπέ, από ώρα 8.30-12.30.

Όσοι από τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, κάτοικοι Μυτιλήνης Θερμής ενδιαφέρονται να παραλάβουν πρέπει να έχουν μαζί τους το AMKA.

Θυμίζουμε ότι οι ποσότητες κρέατος ανά δικαιούχο είναι οι εξής:

1μελής οικογένειες : 2 τεμ Μοσχάρι + 1 τεμ Χοιρινό,
2μελής      >>         : 2 τεμ     >>       + 7 τεμ    >>  
3μελής      >>         : 5 τεμ     >>       + 7 τεμ    >>  
4μελής      >>         : 8 τεμ     >>       + 7 τεμ    >> 
5μελής      >>         : 11 τεμ   >>       + 7 τεμ    >>
6μελής      >>         : 14 τεμ  >>       + 7 τεμ    >>  
7μελής     >>          : 17 τεμ  >>       + 7 τεμ    >>  
8μελης    >>           : 20 τεμ  >>       + 7 τεμ    >>  
9μελής    >>           : 23 τεμ  >>       + 7 τεμ    >>  

Το κάθε τεμάχιο, είτε μοσχάρι είτε χοιρινό, ζυγίζει 0,5 κιλά. 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή πανικού και φόβου των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, από τις αναγραφόμενες «δήθεν» πληροφορίες «περί χαλασμένου κρέατος» σε τοπική ιστοσελίδα, έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης μου, διαβεβαιώνω τους ωφελούμενους Δημότες μας ότι οι αναφερόμενες πληροφορίες είναι ψευδέστατες. Προς απόδειξη των διαβεβαιώσεων μου αυτών, επικαλούμαι την μετά από αίτηση μου για αυτοψία και εξέταση, γνωμάτευση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία επί λέξει αναφέρεται ότι «…..Διαπιστώθηκε ότι το προς διάθεση νωπό κρέας πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας, είναι άριστα συντηρημένο, εντός των ημερομηνιών κατανάλωσης και ως εκ τούτου κρίνεται απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο για δημόσια κατανάλωση».

Θα πρέπει να τονίσω βεβαίως ότι, εμείς γνωρίζαμε ότι τα κρέατα τα οποία είχαμε παραλάβει ήταν απόλυτα ελεγμένα από την Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας- Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο και αποκλειστικά φέρει την ευθύνη  ελέγχου των, αλλά  εκ του περισσού  ζητήσαμε τον έλεγχο και από την Κτηνιατρική Υπηρεσία  του τόπου μας προκειμένου να αποδείξουμε το ψεύδος. Ευχαριστούμε θερμά την  Κτηνιατρική Υπηρεσία, τόσο  για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας όσο και για την ταχίστη  μετάβαση τη στο σημείο διανομής στην Γέρα  και στις αποθήκες- ψυγεία του Οργανισμού μας στην ΕΨΥΠΑΛ, παρά το προχωρημένο της ώρας του ωραρίου των υπαλλήλων της.


Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την πρόκληση φόβου και πανικού στους άπορους ωφελουμένους του ΤΕΒΑ του Δήμου μας, τους αφήνω στην κρίση των Δημοτών μας, μιας και το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη στην οποία και προσέφυγα. Είμαι σίγουρη ότι  οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα προκειμένου  και οι Δημότες μας να προστατευθούν από τον φόβο και τον πανικό που επιφέρουν οι σκόπιμες διασπορές ψευδών ειδήσεων- κάτι που το τελευταίο διάστημα τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα για τον τόπο μας-,  αλλά και όσοι  παίζουν σκόπιμα με την φτώχια, σπέρνοντας φόβο και πανικό εις βάρος της ανάγκης των φτωχών συνδημοτών μας, ωφελουμένων του ΤΕΒΑ εν προκειμένω, να αντιμετωπίσουν τις κατά Νόμον προβλεπόμενες συνέπειες των πράξεων τους αυτών.