Κατασχέσεις «Εξπρές» από την εφορία με νέο ηλεκτρονικό σύστημα

Στο μάτι του «μεγάλου αδερφού» μπαίνουν οι επιστροφές φόρου και οι καταθέσεις για 4 εκατ. Έλληνες που έχουν χρέη προς το δημόσιο.


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα αποκτήσει ηλεκτρονικό σύστημα που θα της δίνει τη δυνατότητα να προχωρά άμεσα και με ένα «κλικ» σε κατασχέσεις, ενώ θα παρακολουθούνται όλοι όσοι χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα τρέχουν με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες, η φορολογική διοίκηση θα έχει την πλήρη εικόνα οφειλών οκτώ εκατομμυρίων φορολογουμένων, συμψηφισμοί θα γίνονται άμεσα.

Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ θα μπορούν να έχουν πλήρη και ενιαία εικόνα των οφειλών και οφειλετών και των ενεργειών που έχουν γίνει από τη γένεση της οφειλής μέχρι και την εξόφληση ή διαγραφή της. Ετσι θα προχωρούν σε αυτόματους  συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου με μηνιαίες δόσεις ΕΝΦΙΑ, οφειλές ΕΦΚΑ και ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης θα ανατεθεί με διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρία.