«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»- Από το Μέσο της Λέσβου στην ακρόπολη της αρχαίας Ερεσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλούν την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνεται και φέτος από την Διεύθυνση Μουσείων-Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
   
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 28 Μαΐου 2017 - «Φυσικό τοπίο, λατρείες και αρχαίες πόλεις: από το Μέσο της Λέσβου στην ακρόπολη της αρχαίας Ερεσού».

Η περιηγητική διαδρομή, αρχαιογνωστικού περιεχομένου καλύπτει περιοχές της κεντρικής και δυτικής Λέσβου. Θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Μέσου, την Ιερά Μονή Πυθαρίου, την Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού και την Ακρόπολη Ερεσού.

Αναχώρηση στις 8:30 π.μ. από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης.

Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο (το αντίτιμο θα καταβληθεί από τους συμμετέχοντες) ή με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Παύλος Τριανταφυλλίδης (Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου), Νικόλαος Ζούρος (Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου), Κοκώνα Ρούγγου (Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων), Ιωάννης Κουρτζέλλης, Θάλεια Κυριακοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Μαρία Παππά, Ισμήνη Παρασχάκη-Κουνέλη, Παναγιώτης Πόλης (αρχαιολόγοι), Ηλίας Βαλιάκος, Ντίνα Μπεντάνα (γεωλόγοι).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
22510-42589, 22510-40716, 22510-40135 / κ. Μαρία Σαραντινού, κ. Φρόσω Παχού.
22510-47033 / κ. Ντίνα Μπεντάνα.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην διαδρομή παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017.