Πιστώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος το ανταποδοτικό τέλος ΑΠΕ

Τελειώνουν οι διαδικασίες επιμερισμού του ειδικού τέλος


Το αμέσως επόμενο διάστημα πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούνται κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται κοντά σε μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ώς ανταποδοτικό τέλος με επιστροφή στους λογαριασμούς ρεύματος είτε της ΔΕΗ είτε άλλου παρόχου που έχει συνάψει σύμβαση ο δικαιούχος.

Τελειώνουν οι διαδικασίες επιμερισμού του ειδικού τέλος 1% στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ,αφού σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής, μέσω των Δήμων, των ενστάσεων από τους οικιακούς καταναλωτές καθώς και η τροποποίηση των πινάκων των δικαιούχων καταναλωτών.

Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται άμεσα να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες των αριθμών παροχής των δικαιούχων καταναλωτών στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος στη συνέχεια ο ΔΕΔΔΗΕ ως διαχειριστής του Δικτύου θα προωθήσει τους τελικούς πίνακες των δικαιούχων και στη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. ώστε να πιστωθούν τα ποσά στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας πιστώνουν μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας στους δικαιούχους το ποσό με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας».