Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5°" Γυμνασίου Μυτιλήνης: «Αδύνατη η συστέγαση του σχολείου μας με το Μουσικό σχολείο»

Ανοιχτή Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5°" Γυμνασίου Μυτιλήνης


Ως συνέπεια των όσων, άτυπα, πληροφορούμαστε σχετικά με τη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου από το κτήριο του 5ου Γυμνάσιου Μυτιλήνης, θα θέλαμε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τις δηλώσεις που αναρτώνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Κατ αρχάς θα θέλαμε μια επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό, γιατί νιώθουμε ότι τον Σεπτέμβριο αν εξακολουθήσει η συνεχής και καθημερινή όχληση από τα μουσικά όργανα και μαθήματα που γίνονται στούς χώρους του κτηρίου, τα οποία φυσικά ΔΕΝ επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του Σχολείου  από την 3η  διδακτική ώρα, θα πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε  τρόπο την εκπαίδευση των παιδιών μας η οποία άλλωστε,  σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε  επίσης ότι   το ζήτημα  της όχλησης έχει προκύψει τα δύο τελευταία χρόνια επειδή, κατά παρέκκλιση του νόμου έγινε αύξηση των τμημάτων του Μουσικού Σχολείου(ΦΕΚ 658/1998 - Με τις τροποποιήσεις των ΦΕΚ 1012/2011 και ΦΕΚ 2478/2011) χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Παρακαλούμε κάθε υπεύθυνο (γεγονός που το έχουμε κάνει πολλές φορές στην διάρκεια του σχ. έτους 2016-17), να λάβει υπ όψιν του την αναγκαιότητα να διαχωριστούν τα δύο Σχολεία, διότι το πρόβλημα εντοπίζεται στον  θόρυβο (ήχο μουσικών οργάνων)  τα οποία κάνουν αφόρητη πλέον την κατάσταση μέσα στο κτήριο που στεγάζεται το Σχολείο μας.

 Η συστέγαση των δύο Σχολείων είναι ΑΔΥΝΑΤΗ αν  συνεχίσει το Μουσικό Σχολείο να έχει 2 τμήματα ανά τάξη. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η όχληση που προκαλείται από τα μουσικά όργανα είναι τέτοια που καθιστά τη διδασκαλία των 240 μαθητών  του   5ου   Γυμνασίου   ΑΝΕΦΙΚΤΗ.

Τα   όργανα   που   χρησιμοποιούνται για  την διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων (πιάνο, ντράμς, σαξόφωνο ή οποιοδήποτε άλλο) εμποδίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές να αφοσιωθούν απερίσπαστα στο έργο τους και αυτό είναι τουλάχιστον αντισυνταγματικό ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ


Ως γονείς του 5ου Γυμνασίου δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποβάθμιση της παιδείας που αυτό προσφέρει. Για να λειτουργήσει ένα σχολείο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ησυχία τις ώρες που γίνεται μάθημα. Οι ώρες λειτουργίας του 5ου Γυμνασίου είναι 08:00-13:45.