Δράσεις του 5ου Γυμνάσιο Μυτιλήνης σε Λέσβο και Πήλιο

Δράσεις του  5ου Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών, και άλλων εξωδιδακτικών προγραμμάτων υλοποίησε Προγράμματα που αφορούσαν 1. Τα Μουσεία της πόλης μας με έμφαση στο Μουσείο Θεόφιλου, και 2. Βότανα της περιοχής και χρήση τους στην καθημερινότητα.

Οι μαθητές/τριες που εργάστηκαν για αυτά τα προγράμματα με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Μαραγγέλλη Μαρία Φιλόλογος, Ζούρου Χρυσοθέα Θεολόγος , Κρητικού Δήμητρα Φιλόλογος ,Σουγλάνης Μιλτιάδης Μηχανολόγος,Σαραντος Μιαουλης φιλολογος, συνέλεξαν υλικό και τεκμηρίωσαν υποθέσεις σχετικά με τους πίνακες των Μουσείων και επισκέφτηκαν την πόλη του Βόλου όπου και ξεναγήθηκαν στο  πλούσιο το έργο του Θεόφιλου στην περιοχή, στην Πορταριά, στην Ανακασιά στο σπίτι του Κοντού.

Επί πλέον στο γύρο του Πηλίου προσέγγισαν βότανα και μυρωδικά της περιοχής και έκαναν αντιπαραβολή με βότανα που φύονται στη περιοχή της Λέσβου.

Επισκέφτηκαν μαγαζάκια που πουλούσαν βότανα στο Πήλιο και συνέλλεξαν πληροφορίες για την χρήση τους στην ζωή του ανθρώπου.