Μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε αποθήκες, γεωργικά κτίρια και επαγγελματικούς χώρους άνω των 1000,00 τμ στην Λέσβο

Απόφαση για μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε αποθήκες, γεωργικά κτίρια και επαγγελματικούς χώρους άνω των 1000,00 τμ στην Λέσβο ψήφισε η οικονομική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου..


Αναλυτικά η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ



Η οικονομική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου

Αποφασίζει ομόφωνα

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση της 656/2013 απόφασής του και τη μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού σε αποθήκες και γεωργικά κτίρια εκτός οικισμού και σε επαγγελματικούς χώρους άνω των 1000,00 τμ, σύμφωνα με τα κάτωθι :

Α) 1. Για στεγασμένους χώρους (αγροτικές αποθήκες , ποιμνιοστάσια και λοιπά αγροτικά κτίρια ) που βρίσκονται σε απόσταση έως 800 μέτρα από τα όρια του οικισμού και σε απόσταση άνω των 300 μέτρων μέτρων έως 800 μέτρα από Εθνική ή Επαρχιακή οδό να διαμορφωθεί ο συντελεστής σε 75% επί των εκάστοτε διαμορφούμενων τελών που ισχύουν στον Δήμο μας (δηλαδή μείωση κατά 25%).

2. Για στεγασμένους χώρους (αγροτικές αποθήκες, ποιμνιοστάσια και λοιπά αγροτικά κτίρια) που βρίσκονται σε απόσταση από 801 έως 1500 μέτρα από τα όρια του οικισμού και σε απόσταση από 801 έως 1500 μέτρα από Εθνική ή Επαρχιακή οδό να διαμορφωθεί ο συντελεστής σε 50% επί των εκάστοτε διαμορφούμενων τελών που ισχύουν στον Δήμο (δηλαδή μείωση κατά 50%).

3. Για στεγασμένους χώρους (αγροτικές αποθήκες, ποιμνιοστάσια και λοιπά αγροτικά κτίρια) που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 1500 μέτρων από τα όρια του οικισμού και σε απόσταση άνω των 1500 μέτρων σε απόσταση από Εθνική ή Επαρχιακή οδό να διαμορφωθεί ο συντελεστής σε 10% επί των εκάστοτε διαμορφούμενων τελών που ισχύουν στον Δήμο (δηλαδή μείωση κατά 90%).

Σημειώνεται δε, ότι για να ισχύουν οι παραπάνω μειώσεις στα ανωτέρω ακίνητα θα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένα ως γεωργικά ή κτηνοτροφικά στην βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης Ε-9 του τρέχοντος φορολογικού έτους.

Οι αποστάσεις που αναφέρονται παραπάνω θα πιστοποιούνται από πρόσφατο τοπογραφικό διάγραμμα υπογεγραμμένο από πολιτικό μηχανικό.


Β) Για στεγασμένους επαγγελματικούς χώρους την μείωση του εμβαδού άνω των χιλίων (1000) και μέχρι των έξι χιλιάδων (6000) τετραγωνικών μέτρων για τους στεγασμένους χώρους κατά 25% και για τους μη στεγασμένους χώρους κατά 50%.