Οι βετεράνοι της Λέσβου έπαιξαν για τον μικρό Άγγελο.΄….και Νίκησε η ανθρωπιά (video, Pics)

Ένας διαφορετικός αγώνας, ένα παιχνίδι το οποίο είχε ξεχωριστή σημασία, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.


Βετεράνοι και Παλαίμαχοι παίκτες του Παλλεσβιακού αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν και καθιερώνεται πλέον κάθε χρόνο Μεγάλη. Παρασκευή να παίζουν μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι ζηλεύοντας την δόξα που έχει εδώ και δεκαετίες στην Αθήνα το Βραδυποριακός -Ταλαιπωριακός.

Η πρωινή συνάντηση ανέδειξε και μια κοινωνική υποχρέωση από τις δύο ομάδες κι είχε να κάνει με την ενίσχυση της οικογένειας του 5χρονου Άγγελου Σαλιαμπούκου και ήδη από την πρώτη μέρα που το ScoreLesvos ανέδειξε το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όλος ο αθλητικός κόσμος έδειξε την αγάπη και την συμπαράσταση του να βοηθήσει.

Να αναστήσουμε μια ψυχούλα!

Ο Παναγιώτης Ζορμπάς πρόεδρος τον παλαιμάχων του Παλλεσβιακού είπε:

<< Η καθιέρωση του αγώνα είναι μια καλή ευκαιρία από όλους να συναντιόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να αλλάζουμε ευχές τις άγιες αυτές μέρες. Είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, αλλά κάθε χρόνο θα δίνουμε και ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα για κάποιο σκοπό ή για να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας ή ακόμη και στο νοσοκομείο για κάποιο μηχάνημα που χρειάζεται, αυτές είναι οι δικές μας σκέψεις σαν Παλλεσβιακός, αλλά και τον Βετεράνων ποδοσφαιριστώντης Λέσβου. Φέτος ενώ είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε για το νοσοκομείο, το ματαιώσαμε μόνο και μόνο για να στηρίξουμε τον μικρό Άγγελο που έχει ανάγκη την ενίσχυση. Έχουμε συστρατευθεί όλοι εδώ στο νησί. όλα τα έσοδα θα δοθούν για αυτό το παιδί  >>, τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Ζορμπάς στέλνοντας συνάμα και τις ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχασε όλο τον κόσμο. 

Αυτό τον σκοπό έχουμε, να βοηθάμε !

Από την δική του την μεριά  ο Δημήτρης Φωταρέλλης εκ μέρους των Βετεράνων της Λέσβου ευχήθηκε:

<< Καλή Ανάσταση πάνω από όλα με υγεία. Κατόπιν συμφωνίας με τον Παλλεσβιακό είπαμε κάθε χρόνο να θεσμοθετήσουμε αυτή την εκδήλωση και μέσα από αυτή την εκδήλωση να βοηθάμε κάποιον συμπολίτη μας, συνάδελφό μας ανεξαρτήτου ηλικίας. Προέκυψε τώρα η ασθένεια του μικρού παιδιού το οποίο δεν φταίει σε τίποτα και νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να ζήσει την ζωή του, για αυτό και εμείς βρισκόμαστε δίπλα του να το βοηθήσουμε >>. 

Στο γήπεδο η δημοτική αρχή!

Το φιλικό παιχνίδι παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός μαζί με τους Γιώργο Ψάνη, Γιάννη Αμπουλό και Γιώργο Κατζανό οι οποίοι χειροκρότησαν τους παίκτες και πολύ περισσότερο τις αγωνιστικές ικανότητες του Αντιδημάρχου Νίκου Καρασάββα ο οποίος αγωνίστηκε με την φανέλα των Βετεράνων θυμίζοντας κάτι από το παρελθόν. Επίσης από πλευράς ΕΠΣΛ εκπρόσωπός της ήταν ο Κυριάκος Πετρέλλης.

Δίκαιη μοιρασιά!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παρά την ζέστη και το πρωινό ξύπνημα όλοι όσοι αγωνίστηκαν μπόρεσαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι Παλαίμαχοι του Παλλεσβιακού μπορεί να προηγήθηκαν και να έδειχναν ότι θα ήταν οι νικητές στο τέλος οι Βετεράνοι μπόρεσαν και έφθασαν στην ισοφάριση όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην φιλική αναμέτρηση.

Για την ιστορία ο Μάκης Δουκάκης με μακρινό σουτ το οποίο αιφνιδίασε τον Δουβαλέτα άνοιξε το σκορ υπέρ του Παλλεσβιακού, με τον Μαρίνο Μπαζίνα να τα διπλασιάζει λίγο μετά.

Ο Θεαγένης Διονυσάτος μείωσε για τους Βετεράνους σε 2-1, στην συνέχεια ο Βαξεβάνης χάνει πέναλτι και την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια δεν έγινε στην φάση αυτή, αλλά προήλθε πάλι από τον Μπαζίνα ο οποίος ανέβασε το σκορ στο 3-1. Ακολούθως μια επιθετική πρωτοβουλία των Βετεράνων με σκόρερ τους Βαξεβανη και Διονυσάτο έγραψαν το τελικό σκορ 3-3.

Έτσι το φιλικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα και οι ευχές όλων που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν ο μικρός να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Παρακολουθήστε από την κάμερα του Scorelesvos το ρεπορτάζ από το φιλικό παιχνίδι που έγινε την Μ. Παρασκευή ανάμεσα στους παλαίμαχους Λέσβου και Παλλεσβιακού οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα για τον μικρό Άγγελο.