Κόντρα στη κρίση οι Λέσβιοι σούβλισαν τον οβελία τους και τα social media "μύρισαν" Πάσχα! (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώθηκε χθες με ιδιαίτερη λαμπρότητα απ” άκρη σ” άκρη σε όλες τις γωνιές της χώρας, και με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία


Κοκορέτσι, αρνί, κοντοσούβλι. Τα κάρβουνα πήραν φωτιά και οι σούβλες γύριζαν για να ετοιμαστούν τα παραδοσιακά εδέσματα για την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα.

Με παραδοσιακό τρόπο γιόρτασαν στην Λέσβο χθες Κυριακή 16/04/17 το Πάσχα, θέλοντας να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητας κι αξιοποιώντας την ευκαιρία για ένα φαγοπότι με συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Λέσβου , όπου τα σπίτια διαθέτουν αυλές, στήνεται ένα πασχαλινό γλέντι, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Η σοφή λαϊκή ρήση «Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» σίγουρα δεν προέκυψε τυχαία.

Ο εορτασμός του Πάσχα επιβάλλει την απόδραση από την Μυτιλήνη και την επίσκεψη στα χωριά. Έτσι κι έγινε καθώς άδειασε όλη η Μυτιλήνη και γέμισαν ζωντάνια, φωνές, βεγγαλικά και όμορφες μυρωδιές όλα τα χωριά της Λέσβου.

Κόντρα στην κρίση οι Λέσβιοι και όχι μονό τήρησαν και φέτος τα έθιμα του Πάσχα. Οι γειτονιές της πόλης καθώς και τα γύρω χωριά γέμισαν με αυτοσχέδιες ψησταριές γεμάτες από τα Πασχαλινά εδέσματα.

Φυσικά και φέτος το καθιερωμένο γεμιστό αρνί είχε την τιμητική του, δεν έλειψαν όμως τα κοκορέτσια και άλλες νοστιμιές. Οι Λέσβιοι του έδωσαν και κατάλαβε. Το γλέντησαν με την ψυχή τους, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου.

Η κάμερα του L.P φέτος βρέθηκε στο Πέραμα της Γέρας και  κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα από το παραδοσιακό Πάσχα σε ένα από τα εξοχικά σπίτια του Περάματος στην Γέρα…

Το γεμιστό αρνί της «γιαγιάς» όπως το ονόμασαν είχε την τιμητική του…Μουσική, Κρασί, μπριζόλες και ψωμάκι στα κάρβουνα ήταν μερικά από τα καλούδια που είχαν φτιάξει..

Το LesvosPost αλίευσε φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης πολλοί αναγνώστες μας έστειλαν τις δίκες τους φωτογραφίες από το παραδοσιακό Πάσχα στην Λέσβο.

Έτσι γλεντάμε εδώ στην Λέσβο χωρίς περιττά έξοδα και τυμπανοκρουσίες……Δείτε τα πλάνα και τις Φώτο που κατέγραψε ο φακός του L.P TVΡεπορτάζ-Φωτο- Ερευνά Μαριλενα Σαχινι, Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου, Στρατής Στεφάνου, Μαρία Καραϊσκάκη  (Συνεργάτες LesvosPost.com)
Δείτε φωτογραφίες...