Απαράδεκτη συμπεριφορά και μια προκλητική NOTAM από την Τουρκία την ώρα του ναυαγίου με τους δεκάδες νεκρούς στην Λέσβο

Απαράδεκτη συμπεριφορά και μια προκλητική NOTAM από την Τουρκία


Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση, ως προς τις διαθέσεις τής απέναντι πλευράς, προκαλεί η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει NOTAM, με την οποία αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις έδιναν αγώνα για να αντιμετωπίσουν ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα, πάντα, με το Έθνος, οι Τούρκοι έσπευσαν κατά την πάγια πρακτική τους να αμφισβητήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις διάσωσης.

«Οι επιχειρήσεις εμπίπτουν στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης και θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές», σημείωσε η Άγκυρα, απαντώντας σε προηγούμενη ελληνική NOTAM.

Η αναλγησία των Τούρκων και ο απαράδεκτος τρόπος, με τον οποίο αντιλαμβάνονται εδώ και κάμποσο καιρό τους κανόνες σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα, με φόντο το Αρχιπέλαγος.


Μπορεί τα Δωδεκάνησα να παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα «κατά πλήρη κυριαρχία» με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, όμως ακριβώς 70 χρόνια μετά, ο τούρκος υπουργός Αμυνας βγήκε ανοιχτά και δηλώνει ότι η Αγκυρα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα» ελληνικής κυριαρχίας στο Αγαθονήσι.

Ο τούρκος υπουργός Φικρί Ισίκ έκανε αναφορά στον Πάνο Καμμένο και κατήγγειλε την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι την ημέρα του Πάσχα, κάνοντας λόγο για «επίδειξη που απευθύνεται στο ελληνικό ακροατήριο».