Οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης και της Μήθυμνας στη δράση "Let's do it Greece"

Καθάρισαν τα Τσαμακια και τις παραλίες στον Μολυβο


«Let’s do it Greece» και η εικόνα των χώρων πρασίνου στη βόρεια Μυτιλήνη ΑΛΛΑΞΕ

Κάνανε τον κόσμο μας καλύτερο σήμερα… Γίνανε και δουλέψανε για την αλλαγή που όλοι ζητάμε.
Οι «αυλές» της Μυτιλήνης στη βόρεια πλευρά της πόλης, το μεγάλο άλσος Τσσμάκια, το άλσος στο Κιόσκι και η παιδική χαρά στην πλατεία όπου το νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης είναι οι χώροι όπου τα παιδιά και οι ενήλικες βαθμοφόροι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης κάνανε όπως πραγματικά ονειρεύονται.  

ΣΗΚΩΣΑΝΕ τα μανίκια ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ την εικόνα του τόπου μας.

Έβγαλαν από τους χώρους αυτούς μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, έκοψαν χόρτα, κλάδεψαν δένδρα, μετέφεραν πεσμένους κορμούς... Μετέτρεψαν τη σημερινή μέρα σε μία μέρα γιορτής για το περιβάλλον μέρα από την οποία δεν έλειψαν το τραγούδι και το παιχνίδι, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι Πρόσκοποι! Συμμετείχαν στην παρέα του «Let’s do it Greece», στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας!

Μαζί από νωρίς το πρωί και η αντιδήμαρχος εθελοντικών οργανώσεων και νέας γενιάς του Δήμου Λέσβου Αθηνά Ιωσηφέλλη. Μεγάλο μέρος των υλικών της δράσης καλύφθηκε από το Δήμο Λέσβου ενώ  υλικά για τη δράση προσέφερε και η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

Μαζί με παιδιά και νέους πρόσφυγες

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι μαζί με τους μεγάλους Ανιχνευτές, Προσκόπους ηλικίας 15 έως 18 χρονών, δούλεψαν εθελοντές από την Πορτογαλία της οργάνωσης “Portuguese Refugee Platform” και το Ισραήλ, Πρόσκοποι στον τόπο τους που εργάζονται σήμερα στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της καθολικής οργάνωσης Caritas και σχεδόν 30 μεγάλα παιδιά από τον ξενώνα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της οργάνωσης «Μετάδραση» και της oμάδας νέων προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι συμμετείχαν ακούραστα μαζί με τους Ανιχνευτές προσκόπους στις βαριές δουλειές ενώ με ενδιαφέρον έμαθαν την ιστορία του άλσους. Ανάμεσα τους Γιαζίντι από το βόρειο Ιράκ και Κούρδοι από τη Συρία που όταν έμαθαν την ιστορία του άλσους ως τόπου εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών από του ναζί κατακτητές και ιδιαίτερα την ιστορία του δένδρου όπου εκτελέσθηκε ο Πρόσκοπος Πέτρος Γκιργκέτσος στις 4 Μαίου του 1943 άρχισαν να χορεύουν χορούς της πατρίδας τους. Γύρω από το δένδρο χόρεψαν μαζί με τους Ανιχνευτές το χορό των αγωνιστών στα βουνά του Κουρδιστάν. Γιατί είπε μια 20χρονη Γιαζίντι από το βόρειο Ιράκ που διέφυγε με κάποια μέλη της οικογένειας της «οι αγωνιστές της μάχης για το καλό ανήκουν σ όλους μας».


«Let’s do it Greece» και η εικόνα των παραλιών στο Μόλυβο ΑΛΛΑΞΕ

Και στο Μόλυβο, κάνανε τον κόσμο μας καλύτερο σήμερα… Γίνανε και δουλέψανε για την αλλαγή που όλοι ζητάμε.

Και στο Μόλυβο, ΣΗΚΩΣΑΝΕ τα μανίκια ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ την εικόνα του τόπου μας.

Οι παραλίες του Μολύβου εκτός από πανέμορφες είναι πια και πεντακάθαρες.  Πρωταγωνιστές σε αυτή τη δράση της παρέας του «Let’s do it Greece», στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι οι Ανιχνευτές και φυσικά οι βαθμοφόροι του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας Λέσβου!

Μαζί με τη Δημοτική Κοινότητα Μήθυμνας, την Ομάδα Περιβάλλοντος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Μόλυβος», τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Αρίων», τον Αθλητικό Σύλλογο «ΓΑΣ Ολυμπιάς», καθάρισαν ταυτόχρονα όλες τις παραλίες του Μολύβου. Πλαζ Μήθυμνας ως παραλία Δελφινιών, Πλατύς Γιαλός, από Τσιπούρι ως Μνός, Εφταλού, Ιαματικά και παραλία Αγίων Αναργύρων «λάμπουν». Μαζί κι οι εθελοντές από τη χαρά τους που έδωσαν ένα μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας.