Μ. Βαρβιτσιώτης «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το ναυάγιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου»

Δήλωση για την τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου


Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την σημερινή τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου. Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι.

Τραγικά περιστατικά, όπως το συγκεκριμένο, επισημαίνουν, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, ότι δεν αρκεί από μόνη της η υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

 Χρειάζεται και μια συντονισμένη εθνική πολιτική που θα εστιάζει στην αποτελεσματική επιτήρηση και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και που θα προλαμβάνει, με αυτόν τον τρόπο, δυστυχήματα, όπως το σημερινό. Και αυτό είναι κάτι που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό.

Εκείνοι οι οποίοι έσπευδαν, χωρίς ντροπή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, μέσω δηλώσεων και  καταγγελτικών ανακοινώσεων, να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, ας αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους.


Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποτραπούν ανάλογα τραγικά δυστυχήματα στο άμεσο μέλλον».