Νέες διεθνείς διακρίσεις για το λεσβιακό βιολογικό ελαιόλαδο “ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ”

Κι άλλα βραβεία προσθέτει στη συλλογή του το βιολογικό ελαιόλαδο Eirini Plomariou Olive Oil της οικογένειας Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Λέσβου.

Αναδείχθηκε  καλύτερο βιολογικό ελαιόλαδο της χρόνιας στον διεθνή διαγωνισμό BIO-PRESS olivenol 2017 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες  στη  Γερμανία μεταξύ 64ων καλυτέρα αξιολογημένων  βιολογικών  ελαιολάδων.

Την πρώτη θέση κατέλαβε και στον παγκόσμιο διαγωνισμό  για τα πιο υγιεινά ελαιόλαδα στην Ισπανία για τα υψηλά επίπεδα της ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης ,που περιέχει.  Στοιχεία που συμβάλουν στην προστασία από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος  με αποτέλεσμα  το  συγκεκριμένο ελαιόλαδο  να έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική καρδιοπροστατευτική και νευροπροστατευτική ιδιότητα.

Στον 22ο διεθνή διαγωνισμό BIOL  της Ιταλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο του  “7ου Festival Ελαιολάδου & Ελιάς”, κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο, ισχυρής έντασης φρουτώδους γεύσης στον 5ο ΔιαγωνισμόςΕλληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων.

Επίσης στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena» (Athena International Olive Oil Competition, ATHIOOC) που οργανώθηκε φέτος για 2η φορά στην Ελλάδα, κατέκτησε επίσης ασημένιο μετάλλιο. Στο διαγωνισμό  φέτος συμμετείχαν 295 ελαιόλαδα από 9 χώρες, τα οποία δοκιμάστηκαν από 23 κριτές από 11 χώρες.

Το ελαιόλαδο “ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ”, Κωνσταντίνας Καλαμποκά  παραμένει ως ένα από τα πιο πολυβραβευμένα ελαιόλαδα της χώρας μας.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη