Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής της Λέσβου «Το Υπουργείο καταργεί τα πτυχία μας»

Με σύνθημα τους μόνιμους διορισμούς, εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής της Λέσβου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης είχε κηρυχθεί στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς στις 11:30 χθες το πρωί.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας «εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ».

Επιπλέον για την επίμαχη τροπολογία οι εκπαιδευτικοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για «ομολογία αδιοριστίας» καθώς και για τις αλλαγές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής.

Ο Προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Λέσβου Παναγιώτης Κατσαβέλλης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση για να καλυφθούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση. Η τροπολογία για την ειδική δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους συναδέλφους και ουσιαστικά καταργεί το πτυχίο τους. Ζητάμε να καταργηθεί άμεσα διότι  άνθρωποι που βρίσκονται ως αναπληρωτές ακόμα και 10 χρόνια στην εκπαίδευση κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι».

ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Παπουτσής εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στα τμήματα ένταξης σε Μυτιλήνη και Καλλονή. Είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Μπορεί ένας αναπληρωτής συνάδελφος της βασικής εκπαίδευσης με ένα σεμινάριο να καταργήσει τέσσερα χρόνια δικών μας σπουδών. Είναι άδικο και μας σβήνει από το χάρτη της εκπαίδευσης. Η κινητοποίηση μας είναι πανελλαδική και θα συνεχιστεί μέχρι να ακυρωθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν και μέλη της παράταξης «Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε.»


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ - Ηλίας Μαραβάς