Συνέλαβαν Ισπανό κατάσκοπο των Τούρκων στη βόρεια Λέσβο - Κόκκινος συναγερμός στις αρχές- Φόβοι για προβοκάτσια

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές ασφαλείας

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα στην Τουρκία, θεωρούν πιο πιθανή κάποια τουρκική προβοκάτσια στα νησιά και στη Θράκη.

Οι πρόσφατες συλλήψεις Ευρωπαίων πολιτών που επιβεβαιωμένα δρούσαν ως κατάσκοποι για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε τζαμί στην Ξάνθη, εκτιμάται ότι αποτελούν κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με την αρμόδια ελληνική πηγή, ένας άτυπος τουρκικός στρατός δρα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, αποφεύγουν να αποκλείσουν ακόμα και ακραία σενάρια, όπως κάποιου είδους θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αναταραχή στη Θράκη ή και επεισόδια με μουσουλμάνους στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στα μέσα Γενάρη, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων, σε βάρος 40χρονου Ισπανού εργαζομένου σε μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε ζητήματα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στη βόρεια Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί κατά τον έλεγχο του παραπάνω αυτοκινήτου στην περιοχή της Εφταλούς, διαπίστωσαν ότι είχε εγκατασταθεί σε αυτό κεραία ραδιοσυχνοτήτων και άλλοι σχετικοί εξοπλισμοί. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να εξετασθούν οι λόγοι της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Η υπόθεση έφυγε γρήγορα από τη δικαιοδοσία της τοπικής Αστυνομίας και πέρασε στα χέρια της ΕΥΠ. Προς τα παρόν ο συλληφθείς, δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς ο επίμαχος εξοπλισμός βρέθηκε στην κατοχή του. Τις υποψίες ότι χρησιμοποιείτο και για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Στρατού, ενισχύουν οι σχέσεις του συγκεκριμένου «εθελοντή» με Τούρκους δουλεμπόρους και πιθανόν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντως με πηγές, η δικογραφία έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας, καθώς η υπόθεση κρίθηκε ότι αφορά την εθνική ασφάλεια.      


Πηγή: Πρώτο Θέμα