Ελεύθεροι οι αλληλέγγυοι και μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη στο πρώην ΣΤΕΠ στην Επάνω Σκάλα-Ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Ελεύθερους άφησε χθες αργά το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης παραπέμποντας τους να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο, τους 35 που συνελήφθηκαν

Ελεύθερους άφησε χθες αργά το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης παραπέμποντας τους να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο, τους 35 που συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίς χθες το πρωί σε παλιό βιομηχανικό κτήριο ιδιοκτησίας Τράπεζας,  το οποίο και είχαν καταλάβει ομάδες «αλληλέγγυων» χρησιμοποιώντας το ως δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Κατά την επιχείρηση είχαν συλληφθεί 23 πρόσφυγες και μετανάστες, 15 υπήκοοι Ιράν, τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν, τρεις υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Πακιστάν.

Επίσης είχαν συλληφθεί 12 «αλληλέγγυοι» της συλλογικότητας «No Border», έξη Γερμανοί, δυο υπήκοοι ΗΠΑ, και από ένας υπήκοοι Αυστρίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω παραπέμπονται να δικασθούν για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πέραν του ποινικού μέρους της όλης υπόθεσης πάντως, οι 23 πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται προκειμένου να ελεγχθεί διοικητικά, η παρουσία τους στη Λέσβο.

Πηγη  ΑΠΕ - ΜΠΕ 


Αναλυτικά το δελτίο τύπο της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (28-04-2017), μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, τριάντα πέντε (35) άτομα, διαφόρων υπηκοοτήτων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, οι συλληφθέντες, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα σε κτίριο ιδιοκτησίας Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τράπεζας), στη Μυτιλήνη, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε χώρους αυτού.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.