Φεστιβάλ κινηματογράφου από τον Ερυθρό Σταυρό στην Μυτιλήνη

Φεστιβάλ κινηματογράφου, με ταινίες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Απριλίου στη Λέσβο, με την οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού.


Αποτελεί μια κοινή προσπάθεια εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι δούλεψαν μαζί με μετανάστες και πρόσφυγες από την «ομάδα κινηματογράφου» που λειτουργεί στον καταυλισμό της Μόριας.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που έρχονται στη Λέσβο και παράλληλα να συμβάλει στην προσέγγιση με τους κατοίκους του νησιού, μέσω της κατανόησης της κουλτούρας, της ιστορίας και της κοινωνίας της μιας και της άλλης πλευράς.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους στο νησί.


Οι χώροι αυτοί θα είναι ο κινηματογράφος «ΑΡΙΩΝ» στην Μυτιλήνη, το κέντρο υποστήριξης των προσφύγων «Μοζαϊκ» και τέλος ο καλοκαιρινός κινηματογράφος στην Μόρια.


Οι ταινίες επιλέχθηκαν προσεκτικά από Έλληνες εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και από άτομα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες (Αφγανιστάν, Ιράν και Πακιστάν) που συμμετέχουν στην «ομάδα κινηματογράφου» της Μόριας.

Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθούν συζητήσεις για την ταινία και για τα θέματα τα οποία παρουσίασε.

Οι ξένες ταινίες θα συνοδεύονται από ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους και αντίστοιχα οι ελληνικές ταινίες από αγγλικούς υπότιτλους.

Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ