Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απρίλη στο Μανταμάδο

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απρίλη στο Μανταμάδο.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με σχέδιο και πείσμα,  «οργώνουν» κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και φροντιστήριο, κάθε χώρο άθλησης και διασκέδασης.

Στόχος να φτάσει παντού το μήνυμα των φετινών Μαθητικών Φεστιβάλ: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο...»!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Μανταμάδο έχει ως εξής:

Σάββατο στις 10 το πρωί Ιστορικό Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού με θέμα Ψάχνοντας το μυστικό της 9ης Μάη με συνάντηση στην Πλατεία του χωριού.


Κυριακή στις 5 το απόγευμα Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο 5x5 του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου με θέμα Βάλε γκολ ζωής! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά! και στη συνέχεια στις 7 συζήτηση για το Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα και στη συνέχεια προβολή της ταινίας Το αγόρι και ο κόσμος.


Να συζητηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές που έχουν συμφέρον να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή.

Να γίνει αφετηρία για ένα πιο πλατύ κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές, έτσι ώστε κάθε μαθητής που νιώθει την αδικία στη ζωή του και γύρω του, να αναζητήσει την πηγή της και να πάρει θέση στον αγώνα ενάντια στην πραγματική αδικία και την αιτία που τη γεννά. Που δεν είναι άλλη από το σημερινό άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό.

Να πάρει θέση μαζί με την ΚΝΕ στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει!

Τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι χτισμένα με τη δίψα των μαθητών για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση. «Χτίζονται» από την αρχή μέχρι το τέλος με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ, μακριά από χορηγούς, σπόνσορες και εταιρίες και αποτελούν απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν την ανάγκη για ψυχαγωγία, άθληση και δημιουργία πεδίο για να αυξάνουν τα κέρδη τους.