Εντυπωσίασαν στον Σιδνει οι γεύσεις της Λέσβου- Πάνω από 500 επισκέπτες στην έκθεση «A Taste of Lesvos»

Πάνω από 500 επισκέπτες στην έκθεση «A Taste of Lesvos» που οργανώθηκε την Κυριακή στο Σίδνεϊ

Πάνω από 500 επισκέπτες στην έκθεση «A Taste of Lesvos» που οργανώθηκε την Κυριακή στο Σίδνεϊ πήραν… μια γεύση από Λέσβο δοκιμάζοντας λαχταριστά ντόπια προϊόντα, γλυκά, εδέσματα, πίνοντας ούζο και ακούγοντας μουσικές του τόπου μας.

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της έκθεσης ανέλαβε μια ομάδα ομογενών με πάθος για το νησί μας, θέλοντας να συμβάλει στην στήριξη των μοναδικών προϊόντων και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.

Το «Σπίτι« της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας στο Σίδνεϊ έγινε μια μεγάλη«αγκαλιά« που χώρεσε μέσα  της τα αρώματα, τις γεύσεις, τον πολιτισμό της Λέσβου. Ούζο, σαρδέλες Καλλονής, ελαιόλαδο, κεραμικά της Αγιάσου, έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, αλλά και ένας μεγάλος μπουφές με ντόπιες γεύσεις, όπως «μπαλεζές», μπακλαβάς, «φνίκια», τσουρέκι, ρυζόγαλο, χαλβάς, παραδοσιακή σπανακόπιτα κ.ά. περίμεναν  τους επισκέπτες. Από την εκδήλωση δεν έλειψε η μουσική με προσκεκλημένο τον δημοφιλή σόουμαν, με καταγωγή από το Μόλυβο,Τζον Τίκη, ο οποίος είχε βρεθεί σε λίγες εμφανίσεις στο Σίδνεϊ.

Θυμίζουμε ότι η έκθεση διοργανώθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του Επιμελητηρίου Λέσβου που έστειλε δείγματα τοπικών προϊόντων για τις ανάγκες της έκθεσης και στήριξε την όλη διοργάνωση.

Η Μυρσίνη Βουγιούκα, η οποία μαζί με άλλους ομογενείς οργάνωσαν την εκδήλωση μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου, τονίζοντας ότι η έκθεση αυτή αποτέλεσε την αρχή ώστε να γίνουν και άλλες πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών προϊόντων. «Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Η αίθουσα γέμισε, έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από αυτή τη γιορτή που οργανώσαμε για το νησί μας, είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα προϊόντα της Λέσβου μας εκεί, να μάθουν γι’ αυτά, να τα δοκιμάσουν. Η επιτυχία της έκθεσης μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ένα κατάστημα τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Γενικά μπορούν πολλά να γίνουν και όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε απ’ όποια θέση και αν είμαστε για να στηρίξουμε τον τόπο μας».

Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ