Πνιγμός; 27χρονου Ιρανού μετανάστη στην Παναγιουδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα για μπάνιο στην Παναγιούδα, μιας παρέας Ιρανών προσφύγων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας 27χρονος Ιρανός συμμετείχε μαζί με άλλους ομοεθνείς του σε θρησκευτική εορτή, σύμφωνα με την οποία υπήρχε το έθιμο για βουτιές στη θάλασσα.

Άλλες πληροφορίες από την ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ αναφέρουν ότι οι παρέα των Ιρανών έκανε μπάνιο στην πλαζ της Παναγιούδας, η οποία βρίσκεται λίγο μετά το Λεμβουργείο.  

Η παρέα ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά μόνο λίγοι ήταν αυτοί που κολυμπούσαν.

Αν και οι ενδείξεις για πνιγμό είναι ισχυρές, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως συνέβη το περιστατικό. Και αυτό γιατί στο σημείο υπήρχαν πολλά άτομα και το βάθος δεν ξεπερνά το μισό μέτρο.

Μία άλλη εκδοχή από μαρτυρία είναι πως ο 27χρονος είχε απομακρυνθεί αρκετά από το σημείο που βρίσκονταν οι υπόλοιποι πρόσφυγες.




Αναλυτικά το δελτίο τύπου του λιμενικού:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης απογευματινές ώρες σήμερα, για ύπαρξη σορού εντός της θάλασσας στην περιοχή Παναγιούδας Λέσβου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης όπου εντόπισαν και ανέσυραν με τη βοήθεια Α/Κ σκάφους, τη σορό 27χρονου αλλοδαπού.
Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''Βοστάνειο'' για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.