«Σμύρνη μου αγαπημένη»- Η Μιμή Ντενιση μαζί με superstars του παγκόσμιου σινεμά για τα γυρίσματα της ταινίας στη Μυτιλήνη

Μετά τη θεατρική παράσταση η Μιμή Ντενίση αρχίζει γυρίσματα για την ταινία στο γραφικό νησί της Λέσβου, αφού τη θεωρεί ιδανική τοποθεσία

Η Μιμή Ντενίση είναι έτοιμη να «ζωντανέψει» στην πόλη της Μυτιλήνης σκηνές από τη «χρυσή» εποχή της Σμύρνης αλλά και την καταστροφή της από τους Τούρκους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια μόλις ολοκληρώσει τις παραστάσεις της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας της «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα «σηκώσει τα μανίκια» για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα γυρίσματα της ταινίας της για τη Σμύρνη, η οποία θα γυριστεί στο νησί της Λέσβου.

«Είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε τα screentests (σ.σ.: δοκιμαστικά) και ό,τι άλλο απομένει για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας στη Μυτιλήνη, που θα ξεκινήσουν προς το τέλος του καλοκαιριού. Η Μιμή Ντενίση και οι συνεργάτες της επέλεξαν το όμορφο νησί διότι το λιμάνι του κοσμείται με παλιά κτίρια, τα οποία θυμίζουν κάτι από τη Σμύρνη, και αποτελεί ιδανική τοποθεσία για το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων που θέλουμε να κάνουμε.

Επίσης, η Μυτιλήνη είναι συνδεδεμένη με τη Σμύρνη αφού σε αυτήν έφτασαν οι πρώτοι Ελληνες πρόσφυγες αμέσως μετά την Καταστροφή της» λέει στην «Espresso» πηγή από την παραγωγή της ταινίας και προσθέτει: «Και η ίδια η κυρία Ντενίση συμφώνησε με την επιλογή της Λέσβου για τα γυρίσματα, αφού θέλει να αναδείξει μέσα από το φιλμ τις ομορφιές του νησιού και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης σε αυτό».

Σημειώνεται ότι η Μιμή Ντενίση ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 5 Μαρτίου. Η ντίβα του ελληνικού θεάτρου είναι πολύ χαρούμενη από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού της βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες σε συνεργασία με το Ολοι Μαζί Μπορούμε συγκέντρωσε 2 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους άπορους πολίτες της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα περιοδεύει τον επόμενο χειμώνα σε πόλεις της βόρειας Αμερικής και του Καναδά.


Λαμπερό καστ με superstars!

Σταρ του παγκόσμιου σινεμά, όπως ο σερ Ιαν Μάρεϊ Μακ Κέλεν (φωτό), η Βανέσα Ρεντγκρέιβ και η Ολυμπία Δουκάκης (φωτό), που συμπρωταγωνιστούν στην ταινία με τη Μιμή Ντενίση, θα φτάσουν στη Μυτιλήνη στα τέλη Αυγούστου, όταν και θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της υπερπαραγωγής.

Τελευταία προσθήκη στο καστ είναι ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τέο Πένγκλις (φωτό) -αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στη διεθνούς φήμης αμερικανική σειρά «Days of our lives»-, στον οποίο προτάθηκε από τη Μιμή ο ρόλος ενός Αμερικανού πρέσβη.

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει η ίδια η Ντενίση σε συνεργασία με τον στενό φίλο της Μάρτιν Σέρμαν, ο οποίος είναι διακεκριμένος συγγραφέας και έχει συνεργαστεί με βραβευμένους σκηνοθέτες, όπως ο Στίβεν Φρίαρς και ο Φράνκο Τζεφιρέλι. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο επίσης καταξιωμένος Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τα γυρίσματα της «Σμύρνης» θα διαρκέσουν δύο μήνες, ενώ η παραγωγός εταιρία είναι η Tanweer.