Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «ΣΠΕΝ» της Α΄ΕΣΣΟ 2017 από την 98 ΑΔΤΕ στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε από την 98 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) , από 28 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2017, το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων Οπλιτών (ΣΠΕΝ) της 2017 Α΄ ΕΣΣΟ.

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η συμπλήρωση και βελτίωση των γνώσεων των Οπλιτών Θητείας, προκειμένου να καταστούν ικανοί μαχητές και να υλοποιηθεί κατά τον δυνατόν ομαλότερα η προσαρμογή τους στην επιχειρησιακή εκπαίδευση των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων τους.

Η εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ, περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, πυρ και κίνηση, ασκήσεις μικρών κλιμακίων και βολές ημέρα και νύκτα.

Σήμερα το πρωί (17/03) πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των οπλιτών παρουσία του στρατιωτικού διοικητή της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγου κ Τσερπε αλλά και διοικητών των μονάδων της 98 ΑΔΤΕ στο στρατόπεδο 221 ΤΕ Στρατόπεδο Μακρή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Στην τελετή πέρα από τον στρατηγό κ Τσερπε και τους διοικητές βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των οπλιτών όπου παρακολούθησαν όλη την διαδικασία που περιλάμβανε ασκήσεις ακριβείας, παρέλαση, ασκήσεις σωματικής ανάπτυξης κ.α

Λίγο πριν το τέλος της τελετής ο στρατιωτικός διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ Τσερπες παρέδωσε το δίπλωμα αποφοίτησης στους οπλίτες αλλά και τα μαχητοσημα στους τρεις καλύτερους οπλίτες αυτού του ΣΠΕΝ.

Στο συγκεκριμένο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων Οπλιτών έλαβαν μέρος περίπου 80 οπλίτες από την Λέσβο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπου θα ολοκληρώσουν την θητεία τους σε περίπου 7,5 μήνες σε μονάδες της Λέσβου.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα των εστιατορίων του 221 ΤΕ για τους οπλίτες και τους πολίτες.

Στην τελετή μάλιστα ο κος Τσερπες μιλώντας φιλικά με τους παρευρισκομένους εξήγησε γιατί πρέπει να γίνονται τα Σχολεία Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων Οπλιτών.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή αποφοίτησης