Οικονομική στήριξη από τον Ι. Ν. Π. Ταξιαρχών Μανταμαδου στον Γιώργο Κρητικό και τον Μαγδαληνό Ζαργκλή

Την έμπρακτη συμπαράσταση του στον Γιώργο Κρητικό και τον Μαγδαληνό Ζαργκλή, τα  δυο παιδιά που δίνουν τον αγώνα ζωής  για την στήριξη των οποίων έγινε το Σάββατο ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στο Κλειστό της Νεάπολης, δείχνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Π. Ταξιαρχών Μανταμάδου. 

Μετά από παρότρυνση των διοργανωτών της εκδήλωσης και  αίτημα του τέως πρύτανη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη προς τον Προιστάμενο του προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευστράτιο Δήσσο,  ο Ναός θα ενισχύσει οικονομικά τις δυο οικογένειες με το ποσό των 5.000 ευρώ. 

Πρόκειται αναμφίβολα για μια αξιέπαινη κίνηση που είναι άξια συγχαρητηρίων. Φυσικά καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πρωτοβουλία του Παπάδου Γέρας και του Scorelesvos που ανέδειξαν το θέμα των δυο παιδιών, αλλά και η ανταπόκριση που βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Μουτζούρη ο οποίος συνέβαλλε στα μέγιστα στην όλη ιστορία. Ο ίδιος με δήλωση του θέλησε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές, τον παπά Στρατή και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού για την στήριξη τους στα δυο παιδιά.: 

"Μετά την επιτυχέστατη διοργάνωση στη Μυτιλήνη στις 4.3.2017 του αγώνα basketball μεταξύ ομάδας παλαιμάχων διεθνών παικτών και του Α.Π.Σ. Παπάδος- Γέρα με πρωτοβουλία και συντονισμό του Προέδρου της δεύτερης κ. Β. Ανδριώτη, σε συνεργασία με το Scorelesvos, τους οποίους συγχαίρω εκ βαθέων, θα ήθελα να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες: Στον επιτυχημένο και σε όλους γνωστό Προπονητή, Πρόεδρο των Παλαιμάχων Αθλητών basketball Ελλάδος και Διευθυντή Αθλητισμού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κ. Μιχάλη ΚΥΡΙΤΣΗ, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου για έλευση της ομάδας στη Μυτιλήνη για τον αγώνα προς ενίσχυση του Γιώργου Κρητικού και του Μαγδαληνού Ζαργκλή. Στον Προϊστάμενο του Προσκυνήματος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευστράτιο Δήσσο για την πρωτοβουλία του να εισηγηθεί, αμέσως μόλις τον πληροφόρησα στις 5.3.2017, την οικονομική ενίσχυση του Γιώργου και του Μιχάλη με το ποσόν των 5.000. Στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Π. Ταξιαρχών Μανταμάδου για την ομόφωνη αποδοχή της εισηγήσεως του πατέρα Στρατή".

Ο μικρός Γιώργος το Σάββατο την ώρα του αγώνα υπέστη αλεργικό σοκ από ένα φάρμακο που του χορηγήθηκε και εισήχθη στην Εντατική Μονάδα, με την υγεία του να παρουσιάζει βελτίωση ευτυχώς. 

Πηγη scorelesvos.gr