Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου «Παροτρύνουμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει τη συνθηματολογία και την αυτοπροβολή»

Σε αντίθεση με τον κ. Δήμαρχο και τις δηλώσεις του, εμείς επιλέγουμε για μια ακόμη φορά, να είμαστε ειλικρινείς και σοβαροί απέναντι στους δημότες της Λέσβου:

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το δήμαρχο στην απάντησή του, οποίος δείχνει να έχει βραχεία μνήμη.  Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να κάνει ερωτήσεις, να ασκεί στοιχειοθετημένη κριτική στη συμπολίτευση και να κάνει προτάσεις. Όπως αυτές που έχουμε καταθέσει σε 36λιδο υπόμνημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου και όπως αυτές που κάνουμε στις παρεμβάσεις μας μέσω του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών που συμμετέχουμε (π.χ. του τουρισμού, που για άγνωστους λόγους έπαψε να λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό), αλλά και μέσω των δελτίων τύπου.

Καθήκον της δημοτικής αρχής είναι να ακούει, να απαντάει και να συνεργάζεται.

Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, είτε λόγω αδυναμίας επεξεργασίας των δεδομένων που καταθέτουμε και ζητάμε, είτε λόγω εξουσιαστικής αλαζονείας. Συνεπώς σπάνια λαμβάνουμε ουσιαστικές απαντήσεις. Αυτό οφείλουμε να το καταθέτουμε στο λεσβιακό λαό, αν και είναι, πλέον, ευρέως γνωστό σε όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα. Όπως, επίσης, οφείλουμε να καταθέσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν ενημερώνεται για σοβαρά θέματα (παρά μόνο όταν μια κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο) και αυτό συντελεί στην απαξίωσή του.

Στα πρακτικά του συμβουλίου υπάρχουν όλες οι ερωτήσεις μας, τις οποίες η δημοτική αρχή δεν θέλει ούτε να ακούσει, ούτε να επεξεργαστεί, αλλά ούτε και να απαντήσει. Ο κόσμος της Λέσβου περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις για τα παρακάτω:

Τα ερωτήματα που θέσαμε και αφορούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Τα ερωτήματα όσον αφορά το κλείσιμο των παιδικών χαρών

Τα ερωτήματα που αφορούν στην τουριστική προβολή και το στρατηγικό σχεδιασμό.

Τα ερωτήματα που αφορούν στο κλείσιμο του δημοτικού κήπου.

Παροτρύνουμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει τη συνθηματολογία και την αυτοπροβολή και να εστιάσει στη συμμετοχική επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων, χωρίς αποκλεισμούς.