ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΑΝΤΑΖΗΣ 90 χρόνια μας γλυκαίνει την ζωή (PICS)

Το 1927 ο Βασίλειος Πανταζής  ανοίγει το  γαλακτοπωλείο του στην Ερμού κοντά στην  Mητρόπολη.


Έχοντας μια  καλή  επαγγελματική διαδρομή, το παραδίδει στον γιο του Σίμο  το 1965, που τον βοηθούσε από παιδί εργαζόμενος κοντά του. Με το γιαούρτι φτιάχτηκε το πρώτο γλυκό, η καταπληκτική γιαουρτόπιτα και έτσι ξεκίνησε η παραγωγή γλυκών παράλληλα με το γιαούρτι και διατηρώντας δυο καταστήματα  αφού ανοίχτηκε ακόμα ένα στην  Καβέτσου.

Το 1972 μεταφέρεται η επιχείρηση γαλακτοζαχαροπλαστειο «ΚΥΨΕΛΗ» στην Ασκληπιού 55 που βρίσκεται και σήμερα. Η μείωση της κερδοφορίας στην παραγωγή γιαουρτιού από  προστατευτικές διατάξεις της εποχής σταμάτησε την παραγωγή του και διεύρυνε την ζαχαροπλαστική. Το 1996 ήρθε η ώρα να περάσει στα χέρια του εγγονού Βασίλειου Πανταζή και να συνεχιστεί η πορεία της επιχείρησης με γνώμονα την πρότερη συνταγή. Αλλάζει ο διακριτός τίτλος από «Κυψέλη» σε ζαχαροπλαστείο Πανταζή, μια και το λογότυπο αντιγράφηκε από σύλλογο με βαρύνουσα προσφορά στην Λέσβο.

Φέτος το ζαχαροπλαστείο κλείνει 90 χρόνια λειτουργίας και με την ίδια επιτυχημένη συνταγή συνεχίζει να παράγει προϊόντα, όπως τα παραδοσιακά  γεμάτα, που έχουν πελάτες φανατικούς σ’ όλες τις ηπείρους. Το εργαστήριο είναι η προέκταση της σπιτικής σας κουζίνας και αυτό γιατί μπορεί ο καθένας να παραγγείλει  αυτό που θα έφτιαχνε στο σπίτι του με την δική του γευστική  ταυτότητα, ενώ αναλαμβάνει όλες τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις. Τηλέφωνα για παραγγελίες 22510-27032 και 2251042258.


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ