Επανένωση για τους 8 εως 2

To …θρυλικό συγκρότημα από το Γαλάτσι είναι πάλι εδώ


1994. Το ελληνόφωνο ροκ βρίσκεται στην άνθηση του και στη ροκομάνα περιοχή του Γαλατσίου ένα νέο σχήμα γεννιέται. Σκοπός του είναι να προσφέρει χιούμορ και γκλάμουρ στη σοβαρή σκηνή που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή.

Οι 8 εως 2  οργώνουν τα επόμενα χρόνια τις σκηνές τις Αθήνας ανοίγοντας - και κλέβοντας την παράσταση –  συναυλίες σημαντικών συγκροτημάτων της ελληνόφωνης σκηνής όπως οι Tsopana Rave, τα Μωρά Στη Φωτιά και τα Γυμνά Καλώδια .

Tο 2003 ηχογραφούν το πρώτο τους –και ιστορικό- demo με τίτλο "Ελεύθερος Χρόνος", το οποίο θεωρείται ιερό δισκοπότηρο για τους φανατικούς συλλέκτες, μιας και το ίδιο συγκρότημα αποφάσισε να μην το μοιραστεί με κανέναν μέχρι σήμερα.

Το 2005 κυκλοφορεί το πρώτο τους cd single με τίτλο "Στα Πεταχτά", το οποίο τους έβαλε για τα καλά στο κόλπο και προσέφερε δόξα, χρήμα και αναγνώριση στα μέλη του συγκροτήματος.

Το 2007 αποφασίζουν - χορτασμένοι πια από την επιτυχία - να κάνουν παύση εργασιών ακολουθώντας διαφορετικούς δημιουργικούς δρόμους και ξεφεύγοντας από την ζωή του ροκ σταρ.

Τα λεφτά όμως γρήγορα τελειώνουν και έτσι το συγκρότημα αποφασίζει να πραγματοποιήσει την επανένωση που σχεδόν κανένας δεν περίμενε και σίγουρα κανείς δεν επιθυμούσε.

Διαθέτει στο YouTube ένα δείγμα από την δουλειά που τους καθιέρωσε στη συνείδηση των μελών του συγκροτήματος και απειλεί για πολλά περισσότερα με αυτό το δελτίο τύπου.

Μπορείτε να εκδηλώσετε τις αντιρρήσεις για την επαναδραστηριοποίηση τους στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και να πατήσετε dislike στο βίντεο του ομώνυμου τραγουδιού τους στον παρακάτω σύνδεσμο.


Οι 8 εως 2 είναι -και φαίνονται- οι:

Αμπελιώτης Γιώργος: Τύμπανα, Κρουστά, Φωνητικά, Χιούμορ
Βλάχος Γιώργος : Κιθάρα, Φωνητικά, Μαστορέματα

Δήμου Νάσος - Μπάσο, Φωνητικά, Ψήσιμο
Παπαριτσίδης Θανάσης - Φωνητικά, Κιθάρα, Ζαχαροπλαστική