«Χελιδονίσματα 2017» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης διοργανώνουν εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Χελιδονίσματα 2017».  


Η δράση αυτή αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει μια παιδική παρουσίαση για τα χελιδόνια με την κατασκευή των πήλινων χελιδονοφωλιών.

Ο γενικός σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Φέτος λόγω του βαρύ χειμώνα τα χελιδόνια θα μας έρθουν με μικρή καθυστέρηση και επομένως η κατασκευή της φωλιάς θα συμπέσει με τον χρόνο που θα κατασκευάζουν τη φωλιά τους!

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 13:30 μ.μ. .

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, κα Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   


Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.