Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη” στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης

“ΠΑΣΧΑ 2017 … στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ”


Συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, είχαν ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη” Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και Περικλής Αντωνίου.  

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός μεταξύ Εκκλησίας και Οργανωτικής Επιτροπής, για την αρτιότερη οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να διοργανωθούν τις άγιες ημέρες του Πάσχα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων, ενώ εκφράστηκε η κοινή βούληση να δοθεί στην πόλη και τα γύρω χωριά ένα εορταστικό κλίμα, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών, τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, ώστε η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, να συνεχιστεί και φέτος, διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό “τουριστικό προϊόν” για το Πάσχα, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης  επισκεπτών στο νησί.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Λέσβος αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά προπύργια της ορθοδοξίας, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει στενή συνεργασία με κοινά συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του  θρησκευτικού – προσκυνηματικού  ρεύματος πιστών προς το νησί. 

Ήδη και μετά τις πρώτες συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, έχει σχεδιαστεί ο βασικός κορμός των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα και εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα, ώστε να προωθηθεί στα τουριστικά πρακτορεία. 

Για την Οργανωτική Επιτροπή,
Με τιμή, 

Πάνος Μιχ. Πίτσιος 

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης